eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Hollandia is megnyitja munkaerőpiacát

Hollandia is megnyitja munkaerőpiacát januártól az Európai Unióhoz két éve csatlakozott kelet-európai országok, köztük Magyarország munkavállalói előtt - határozott pénteki ülésén a holland kormány. A döntést még a parlamentnek is jóvá kell hagynia.

Hollandia a hetedik a régebbi tizenöt tagállam közül, amely úgy döntött: felszámolja a munkaügyi korlátozásokat.

Nagy-Britannia, Írország és Svédország már a kezdetektől nem vezetett be szigorítást, míg Finnország, Spanyolország és Portugália most határozott úgy, hogy május elejétől megnyitja munkaerő-piacát a kelet-európaiak előtt.

Április 30-ig valamennyi régebbi uniós államnak döntenie kell ebben a kérdésben az új tagok csatlakozási szerződése alapján. Ausztria és Németország már jelezte, hogy fenntartja a korlátozó intézkedéseket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×