eur:
393.2
usd:
367.36
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Tízezer embert telepítettek ki az árhullám miatt Csehországban

Mintegy tízezer embert kellett kitelepíteni Dél-Morvaországban, mert a megáradt Dyje folyó kilépett medréből, és legalább két tucat települést veszélyeztet. A csehországi árvíznek eddig egy halálos áldozata van.

A kitelepítések az osztrák határhoz közel fekvő Znojmo városának egy részét és a környékbeli folyóparton található 14 falut érintik.

Legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget eddig 77 helyen rendeltek el, míg 44 folyószakaszon másodfokú készültség van érvényben - jelentette be Miroslav Kopácek, a környezetvédelmi tárca árvízvédelmi bizottságának tagja.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Dél-Morvaországban kezd kritikussá válni a helyzet, és nem kizárt, hogy további mintegy húszezer ember evakuálására lesz szükség.

Prágában másodfokú árvízkészültség van, de az elővárosokban - főleg Zbraslavban - a folyó mellett épült több tucat házat már ki kellett üríteni, és néhány utcát lezártak a forgalom elöl.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×