eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin

Kitoloncolja az Egyesült Államok a náci bűnökkel vádolt férfit

Visszatoloncolják az Egyesült Államokból Ukrajnába a 85 éves John Demjanjukot, akit azzal vádolnak, hogy a második világháborúban náci haláltáborok őre volt - közölte a BBC.

John Demjanjukot 2002-ben fosztották meg amerikai állampolgárságától, amikor egy bíróság bizonyítottnak látta, hogy a sobibori, a majdaneki és a flossenburgi koncentrációs táborok fegyveres őre volt. Az akkori döntés ellen fellebbezett az idős férfi, ezt azonban 2004-ben elutasították.

A 85 éves férfi tagadja a vádakat. Ügyvédei közölték: attól tartanak, hogy Ukrajnába kínzás várna védencükre.

Ezt nem látta megalapozottnak a bevándorlási ügyekkel foglalkozó bíróság, így hozta meg döntését a kitoloncolásról, amely ellen John Demjanjuknak 30 napja van fellebbezni.

Az idős férfi 1951-ben vándorolt ki az Egyesült Államokba, amely egyszer már rövid időre kiadta Izraelnek. Akkor azzal gyanúsították, hogy ő volt a „Rettegett Iván” néven hírhedté vált őr.

Egy izraeli bíróság azonban tisztázta John Demjanjukot, aki így megmenekült a halálos ítélettől és visszatérhetett az Egyesült Államokba.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×