eur:
392.12
usd:
360.12
bux:
72294.66
2024. július 16. kedd Valter
Budzisko, 2015. március 23. Amerikai katonák az amerikai szárazföldi hadsereg Stryker típusú, lövészszállító páncélozott harcjárművein a lengyelországi Budziskóban 2015. március 23-án, amint az egység átlépte a litván-lengyel határt, a Dragonyos Lovaglás fedőnevű hadgyakorlat keretében.  (MTI/EPA/Artur Reszko)
Nyitókép: MTI/EPA/Artur Reszko

Durván megemeli védelmi kiadásait Lengyelország

Jövőre a GDP 5 százalékára növelik a védelmi kiadást.

Lengyelország rekordszintre növeli védelmi kiadásait jövőre - nyilatkozta a lengyel külügyminiszter a Bloomberg televíziónak.

Radoslaw Sikorski azt mondta, hogy Lengyelország hazai össztermékének (GDP) 5 százalékára emeli a védelmi kiadásokat a jelenlegi 4 százalékról, válaszul Oroszország ukrajnai inváziójára.

A külügyminiszter szerint ezzel Lengyelország költi arányosan a legtöbbet védelemre a NATO szervezetén belül, beleértve az Egyesült Államokat is, mert mint fogalmazott: "már nem élünk a hidegháború utáni örök békében".

Cezary Tomczyk védelmi miniszterhelyettes csütörtökön a TVN24 lengyel kereskedelmi hírtelevíziónak azt mondta, hogy Lengyelország az idei évhez képest jövőre mintegy 10 százalékkal, rekordszintre emeli védelmi költségvetését.

Wieslaw Kukula altábornagy, vezérkari főnök szerdán egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Lengyelországnak fel kell készítenie katonáit a teljes konfliktusra.

Címlapról ajánljuk

Magyarics Tamás: J. D. Vance alelnökjelöltsége több szempontból is ideális a republikánusoknak

A 39 éves ohioi szenátor James David Vance lesz a republikánus Donald Trump alelnökjelöltje az Egyesült Államok novemberi elnökválasztásán. Magyarics Tamás Amerika-szakértő szerint ő hozhatja az egyik billegő államot, Ohiót, megszólíthatja a kiábrándult fiatalokat és az amerikai alsó-középosztályt is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.17. szerda, 18:00
Navracsics Tibor
közigazgatási és területfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×