eur:
396.73
usd:
370.98
bux:
70902.29
2024. június 26. szerda János, Pál
BYD Atto 3 típusú elektromos autó márkajelzése a BYD autóátadó ünnepségén a Puskás Arénában 2024. február 23-án. A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító kínai vállalat több milliárd eurós, több ezer új munkahelyet létrehozó óriásberuházással Szegeden épít gyárat.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Már a magyar használtautó-piacot is letarolják a kínai e-kocsik

Egyre kapósabbak a kínai elektromos autók, felszereltségben nem maradnak el a nyugati modellektől, az áruk azonban lényegesen kedvezőbb –mondta az InfoRádióban a Használtautó.hu márkamenedzsere, Lőcsei Dániel.

Megvizsgálták a Használtautó.hu adatait, és azt tapasztalták, hogy 2022-ben a koreaiak voltak a topon, ha elektromos autókról volt szó, akkor a Hyundai Ionic volta kedvenc, a koreaiak visszacsúsztak 2024-ben a második helyre. 2022-ben a második helyen a franciák voltak, köszönhetően a Renault Zoénak, a harmadik helyen pedig a japánok, köszönhetően a Nissan Leafnek. Ez teljesen megváltozott 2024-re. Most a sorrend:

  1. amerikaiak (Tesla)
  2. koreaiak (Hyundai)
  3. kínaiak (BYD)

"A BYD új márka Magyarországon, de amióta piacra léptek, nagy érdeklődés övezi ezt a márkát" – mondta az InfoRádióban Lőcsei Dániel, a Használtautó.hu márkamenedzsere, és beszélt arról is, hogy mi a kínai elektromos autók titka.

"Mind dizájnban, mind felszereltségben jóval kedvezőbb, ha újautó-árakat nézünk, mint például egy hagyományosabb márka; muszáj is, mert mindegyik kínai márka új. Árban is előnyük van, ez is piaci kényszer, hogy legyen létjogosultságuk, és azért, hogy nagyobb vásárlóbázist tudjanak szerezni maguknak. Felszereltségben, dizájnban és akár hatótávban is tudják hozni azt, amit a többi, már ismertebb márka" – ismertette Lőcsei Dániel.

Új BYD-t egyébként már 12 millió forintért lehet vásárolni, de 20 millió fölött is lehet kapni, típustól, felszerelésről függően. Ezzel szemben az új koreai, német és francia e-kocsik 16-17 millió forintnál kezdődnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×