eur:
389.79
usd:
361.94
bux:
68516.61
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Budapest, 2022. december 12. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) székházának bejárata az MNB egyik irodaházában a főváros I. kerületében, a Krisztina körúton. A krisztinavárosi székház eredetileg iskolának épült, majd 1954-ben a Kohó- és Gépipari Tervező Vállalat kapta meg. Az épület 1990-ben került a Matáv tulajdonába, jelenlegi formáját 1999-ben az Ybl-díjas építész, Balázs Mihály tervei alapján nyerte el. A telekommunikációs vállalat 2018-ban költözött el a székházból és 2022-től itt működik a BÉT és a Budapesti Tőkepiaci Központ. MTVA/Bizományosi: Róka László
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Gond van négy tőzsdei kibocsátó háza táján

Az OTT-ONE Nyrt. és a Set Group Nyrt. továbbra sem adta le pénzügyi jelentését, a SunDell Estate Nyrt. és a Wingholding Zrt. tavalyi beszámolója pedig nem volt szabályszerű – állapította meg a Magyar Nemzeti Bank.

A jegybank hétfői közleményében felidézi, hogy az OTT-ONE és a Set Group részvényeinek kereskedése 2021 áprilisa, illetve 2022 májusa óta fel van függesztve a Budapesti Értéktőzsdén, mert a társaságok nem publikálták jelentésüket, és egyéb tájékoztatásokkal is elmaradtak.

Mivel mindkét tőzsdei szereplő többször megsértette a rendszeres közzétételi kötelezettségét, a felügyelet 7–7 millió forint bírság megfizetésére kötelezte azokat.

A két másik kibocsátó esetében a két cég ugyanazon könyvvizsgálójánál bekövetkezett hiba miatt utólag vonták vissza a jelentést, továbbá fel is függesztették a kereskedést a cégek papírjaival.

A Pénzügyminisztérium illetékes főosztálya az adott könyvvizsgálónál megállapította, hogy az nem rendelkezett a jogszabályok által előírt valamennyi minősítéssel, így nem készíthette volna el a jelentéseket – tájékoztatott a jegybank.

Az MNB hétfőtől függesztette fel a SunDell részvényekkel és a Wingholding kötvényekkel való kereskedést az éves jelentések szabályszerű közzétételéig.

A tőzsdei kibocsátóknak az üzleti évüket követő négy hónapon belül kell közzétenniük éves jelentésüket. Ennek hiányát, illetve nem megfelelő tartalommal való teljesítését az MNB a kibocsátók rendszeres tájékoztatási kötelezettsége jelentős megsértésének tekinti – emlékeztettek a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×