eur:
393
usd:
366.79
bux:
66639.49
2024. április 25. csütörtök Márk
Analog electricity meter for households.
Nyitókép: Torsten Asmus/Getty Images

Kiterjesztették a rezsicsökkentést, tényleg sokan örülnek majd ennek

Egy kormányrendelet értelmében az önkormányzati és az állami bérlakásban élők is csökkentett áron kaphatják az áramot az átlag fogyasztás nagyságáig.

A 24.hu portálon olvashatunk arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával megjelent a veszélyhelyzettel összefüggő kormányrendeletek módosítása, amely kiegészítette az egyetemes szolgáltatásra jogosultak körét az önkormányzati és állami bérlakásokban élőkkel.

A kormány szerint az önkormányzati bérlakások fenntartóinak felelőssége az egyéni fogyasztás mérésének megteremtése, de régóta megoldatlan az egyéni villamos fogyasztásmérők felszerelése.

Mostantól az önkormányzati és állami bérlakásnál a bérbeadó (mint felhasználó) a villamos energiát legfeljebb 2523 kWh/év/mérési pont (felhasználási hely) fogyasztásig rezsicsökkentett (az egyzónaidős, több egységárú árszabás esetén akár alacsonyabb áron is),

évi 2523 kWh/mérési pont felett lakossági piaci áron számolhatja el.

Az önkormányzati, illetve állami fenntartású bérlakás bérbeadója ennek megfelelően kell 60 napon belül gondoskodnia a lakásbérleti szerződések módosításáról.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×