eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. március 9-én.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Kormányinfó - Gyermekvédelem: ellenkeresetet indít a kormány, íme a részletek

A kormány hétközi ülését követően csütörtök délre hirdette meg a Kormányinfót a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A kancelláriaminiszter társa a tájékoztatón Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő volt.

2023.03.09. 12:10

Kezdünk!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évadnyitó rendezvényét követően Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra részvételével hirdetett Kormányinfót a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Tartson velünk!

2023.03.09. 12:13

Fél 2-ig tart

...a Kormányinfó.

2023.03.09. 12:15

Estig tartott...

Gulyás Gergely: ...a kormányülés szerdán. A kormány támogatja a Fidesz-KDNP frakciók határozati javaslatát, a kormány elhúzódó háborúval számol, a gáztárolók töltöttsége magasan van, a feltöltés időszakában azonban az árak emelkedni fognak, ezért mielőbbi fegyverszünetre és béketárgyalásokra van szükség. A magyar kormány elítéli az orosz agressziót és humanitárius segítséget nyújt Ukrajnának.

2023.03.09. 12:19

A baloldal...

Gulyás Gergely: ...továbbra is támogatja a szankciókat, és belesodorná a magyarokat a háborúba, de a kormány ellenáll ennek. A baloldal nem tanult abból, amit az emberek akarnak. Az inflációban évtizedes rekordok dőltek meg a tengerentúlon és mindenütt a világon. Magyarország közel van a háborúhoz, a magyar energiakitettsége pedig lényegesen nagyobb, ezért nagyobb nálunk a probléma. Választ kell találni arra, hogy mi az infláció oka, döntő hányada külső ok: háború, szankciók, megemelkedett energiaárak. Még a kormánnyal nem szimpatizáló orgánumok is elismerik ezt. Két feladat van: csökkenteni kell az inflációt különböző intézkedésekkel, illetve a családokat, a nyugdíjasokat és a kis-közepes vállalkozásokat meg kell védeni. (Ezt követően a korábban már ismertetett védelmi és szociális intézkedéseket sorolta fel a kancelláriaminiszter.)

2023.03.09. 12:22

Árstopok

Gulyás Gergely: a kormány fenntartja a 350 ezer családot érintő kamatstopot, de az árstopokat is.

2023.03.09. 12:24

Baross Gábor Program - kiterjesztve

Gulyás Gergely: az eddigi 300 milliárdos keret 1000 milliárd forintra emelkedett forint- és euróalapon. Az eurókamat 3-3,5 százalék, a forintkamat 6-6,5 százalék.

2023.03.09. 12:25

Gyermekvédelem - ellenkeresetet nyújtott be a kormány

Gulyás Gergely: keresetet indítottak a kormánnyal szemben, a magyar kormány ellenkeresetet nyújtott be az Európai Unió Bíróságánál. A magyar érdekek kell súllyal kell, hogy érvényesüljenek. Kitartunk amellett a meggyőződésünk mellett, hogy az oktatás nemzeti hatáskörbe tartozik, a gyermeket nevelni pedig a szülő jogosultsága. Érdemes ezt a vitát megvívni.

2023.03.09. 12:26

Kérdések...

...válaszok.

2023.03.09. 12:28

Hogyan tervezi a kormány a tanárbéremelést?

Gulyás Gergely: nagy lépést szeretnénk tenni. Támaszkodnánk Brüsszelre is, ha ott a magyar baloldal nem tenne meg mindent a magyar érdekek ellen. Január elsejétől emeltünk 10 százalékot, de 22 hónap alatt szeretnénk elérni, hogy a diplomás átlagbér 80 százalékáig emelkedjenek a fizetések. A megállapodáshoz az kell, hogy Dobrev Kláráék ne blokkolják a pénzeket. A kormány egy önálló jogviszonyt szeretne a tanárok számára. Abban bízunk, hogy a szakszervezetek is képesek lesznek arra, hogy a kormánnyal együttműködnek. Ha nem is mind. A kormány kötelezettségvállalása 8-900 milliárdos, ami folyamatosan nőni fog. Az EU átmeneti segítségére mindenképpen számítunk, mivel sokkal több pedagógus van, mint orvos... a magyar baloldal a tanárok hátába szurkálja a kést.

2023.03.09. 12:32

Gyermekvédelem - Mikor lehet eredmény?

Gulyás Gergely: bírósági döntés a jövő évben lehet.

2023.03.09. 12:33

Hogy értékelik a finn- és svédországi tárgyalásokat?

Gulyás Gergely: még meg kell várni a delegációk beszámolóját. A kormány támogatja Svédország és Finnország NATO-csatlakozását. A párbeszéd azt is szolgálja, hogy a teljesen abnormális helyzet változzon meg.

2023.03.09. 12:35

21 modellváltó egyetem írt levelet az Európai Bizottságnak, hol tart az ügyük a forrásokkal kapcsolatban?

Gulyás Gergely: a Bizottság és a magyar ellenzék kreálta álproblémáról van szó. A modellváltás az egyetemek számára egy pozitív folyamat, állami beavatkozásra csak a felsőoktatási szabályok megalkotásában van lehetősége a politikának. Ha valaki nem akar átkelni az úton, nem kell átsegíteni.

2023.03.09. 12:36

A kormány szerint sértődött-e a jegybankelnök? Miért nem kezdheti el harmadik ciklusát?

Gulyás Gergely: mi nem foglalunk állást az ügyben, hogy a jegybankelnök mit miért tesz. Korrekt és jó együttműködésre törekszünk az MNB-vel.

2023.03.09. 12:37

Gyermekvédelem - Megvárja-e a kormány a törvénymódosításokkal az ítéletet?

Gulyás Gergely: nem kell és nem is akarunk várni a bíróság ítéletére. 3,8 millió szavazat áll a gyermekvédelmi törvény mögött. Ez az egyik front. A másik, hogy azt remélem, nem jelent új frontot a bírósági eljárás, remélem, Brüsszelben is időnként győz a józan ész. Nem szeretném feltételezni, hogy a Bizottság a másik oldalra áll, még akkor sem, ha rossz tapasztalataink vannak.

2023.03.09. 12:40

Dunaferr-ügy - Mit tehet a kormány, hogy a dolgozók pénzükhöz jussanak?

Gulyása Gergely: a kormány régóta dolgozik azon, hogy a dunaújvárosi vasipar megmaradhasson. Egy ilyen helyzetben, hogy az önkormányzat veszélyezteti az eddig elért eredményeket, elképesztő, de törvénytelen is, nem rendelhető el végrehajtás, és semmilyen inkasszó nem foganatosítható. Védjük a céget. Ha mindenki benyújthatná az igényét, a cég holnap csődbe menne. Ki fogjuk fizetni mindenki fizetését, az önkormányzatot pedig arra kérjük, hogy ne nehezítsen.

2023.03.09. 12:41

A parlament méltóságának megfelel Gyurcsány Ferenc hétfői viselkedése?

Gulyás Gergely: nem akarok senkinek a magánéletében vájkálni.

2023.03.09. 12:43

Jegybank-kormány vita - Ilyen szintű kritikák beleférnek egy "csapatjátékba"?

Gulyás Gergely: ideális esetben a monetáris és a fiskális politika között együttműködés van. Természetesen a kormány is igyekszik letörni az inflációt, de az a jegybank felelősségi körébe tartozik. Bármit is mond erről a jegybank. Most nem mennénk bele elemzésekbe, a jegybanknak cselekednie kell, ha nem tudunk dűlőre jutni, annak a magyar gazdaság látja a kárát. Folyamatosak az egyeztetések.

2023.03.09. 12:45

Varga Mihály az extraprofitadó kivezetéséről beszélt. Mely szektorokra lesz ez érvényes?

Gulyás Gergely: a jövő évben is meg kell találni a rezsicsökkentés fedezetét. Vannak olyan vállalatok, amelyek egyes szektorokban jelentős extraprofitra tettek szert. Ezért az a méltányos, ha ilyen esetekben ők is hozzájárulnak a közteherviseléshez. Az intézkedés persze átmeneti, 2 éves, ahol nem tudjuk kivezetni, ott csökkenteni kell a mértéket, de csak annyira, hogy a rezsicsökkentést fenn tudjuk tartani. A jelenlegi formájában nem kell fenntartani az extraprofitadót.

2023.03.09. 12:47

Egyetemi források - mivel számol a kormány?

Gulyás Gergely: a kormány ha nem tud gyors megoldásokat találni az EU-val, kutatási konzorciumok formájában fogunk tudni segíteni. Brüsszel részéről "faji alapú" bosszú folyik a migráció, a háború és a gyermekvédelem témája mentén.

2023.03.09. 12:49

A kistelepülések gyógyszertárai egymás után zárnak be. Mit tehet a kormány?

Gulyás Gergely: egy probléma van, megnőttek az energiaárak, a korábbi nyereség nem minden esetben teszi lehetővé a nyereséges fenntartást. A gyógyszerellátásnál egy-egy termék kivételével a gyógyszerek rendelkezésre állnak, és nem látunk felhalmozási problémát. A megfázás elleni készítmények közül egynél volt hiány. De más gyógyszereknél nem látunk felhalmozást.

2023.03.09. 12:51

Új bérletek (vármegye-, országbérlet) - A belvárosokban is használhatók?

Gulyás Gergely: ehhez az önkormányzatokkal kellene megállapodni, nem kizárt, hogy egyes esetekben lesz is egyezség.

2023.03.09. 12:53

"Faji alapú" bosszút mondott Brüsszel esetében?

Gulyás Gergely: ha önt ez a szó zavarja, magyarellenes bosszú. Ez kulturális nemzethez tartozást jelent.

2023.03.09. 12:55

Gázerőművek - Mi épülne, mennyi épülne, hol épülne, honnan lesz rá gáz?

Gulyás Gergely: Lantos miniszter úr egyik első célkitűzése volt, hogy a gázellátást a lehető legnagyobb mértékben hazai forrásból valósítsuk meg. 2-3 év egy gázerőmű lehető leggyorsabb megépítése. Az összes többi kérdést majd egy előterjesztés után lehet megválasztani. Van jó néhány cég az EU-n belül, amely ilyen cégeket létre tud hozni.

2023.03.09. 12:56

Hogyan csökkenthető mégis a gázfelhasználás?

Gulyás Gergely: a napenergia és a megújuló energia növelésével. A gázkitettség 90 százalékos, ezért megérné a gázerőmű, közben mindenkit érdemes a villamosenergia felé terelni.

2023.03.09. 12:57

Finn-svéd tárgyalások - Hogy került bele a NATO-bővítés tárgyalásaiba két fideszes EP-képviselő? Miért köttetett össze az EU-ügy a NATO-üggyel?

Gulyás Gergely: én döntöttem így, én láttam jónak. Nem mi kötöttük össze az ügyeket. Ha egy szövetséges rágalmakkal illet minket, és nézetkülönbségek adódnak, durva hazugságözön van, és a szövetséges be akar lépni egy másik szövetségbe, amelyben mi már benne vagyunk, joggal gondoljuk, hogy miért akarnak velünk egy közösségben lenni, ha egy másikban nem jó, miért kérik a támogatásunkat.

2023.03.09. 13:01

A rendőrség megállította a Leverkusen elleni mérkőzésre utazó Ferencváros-szurkolók konvoját. Hogyan kommentálja ezt?

Gulyás Gergely: bízunk benne, hogy a német hatóságok is betartják a törvényeket. Vannak rossz emlékeink, 2021-ben kifejezetten magyarellenes magatartást tanúsítottak az Eb-n, akkor fogadtuk el a gyermekvédelmi törvényt. Nem kéne, hogy összefüggés legyen. 7 konzul segíti az ottani magyar szurkolók jogvédelmét, bármilyen ügyben segítenek nekik.

2023.03.09. 13:02

Március 15-én Gyurcsány Ferenc Dobrev Klárával beszédet mond. Mire számít?

Gulyás Gergely: történelmi beszédre.

2023.03.09. 13:03

Északi Áramlat-robbanás - Nincs felelős. Ukrajna és az USA már többször felmerült ekként. Ha bebizonyosodik ez, lesz-e ellenlépés?

Gulyás Gergely: kételkedem a híradásokban. Pártatlan vizsgálatra van szükség. A német kormány ugyanakkor még azt sem döntötte el, hogy szabad-e sérelmeznie azt, ami történt. Aki sértettje ennek az eseménynek, nem úgy lép fel, mint akit sok milliárd eurós kár ért...

2023.03.09. 13:05

Azeri gáz - Mi lesz a vezetékekkel?

Gulyás Gergely: van döntés, bízunk benne, hogy lesz rá uniós forrás.

2023.03.09. 13:07

Gyermekvédelem - lehet-e már valamit tudni a várható szigorításról, emelkedik-e a belegyezési korhatár?

Gulyás Gergely: részletekbe egyelőre nem mennék bele. Személyes véleményemet tudom mondani. A beleegyezési korhatár szerintem nincsen rendben. Egy 40 évesnek nem lehet szexuális viszonya egy 15 évessel. Itt volt egy alkotmánybírósági döntés, amely 18-ról 14 évre szállította a beleegyezési korhatárt. Bizonyos korkülönbség felvethet problémákat, nem gondolom, hogy a jognak ezt el kellene tűrnie.

2023.03.09. 13:09

Jegybank-kormány vita - Várható-e, hogy a jegybankelnök és a miniszterelnök közvetlenül is összeül?

Gulyás Gergely: rendszeres a kapcsolattartás. Ebbe azt is bele kell érteni, hogy ezen a héten is találkoznak.

2023.03.09. 13:13

Gázárcsökkenés: 41,77 dollár a megawattóraár a gáztőzsdén, ez már csak a "duplája" a háború előtti árnak, tehát van remény arra, hogy itthon is csökken a gázár érdemben. Nem elvárható az élelmiszer-ipari beszállítóktól, hogy engedjenek az áraikból?

Gulyás Gergely: el kellene találni, hogy mi lesz a jövőben. Az ár akkor is üdvözlendő, ha az elmúlt 10 év kétszerese. A baj az az, hogy a mostani - óvatosan kezelendő - előrejelzések szerint az ár az enyhe télnek köszönhető, illetve a magas tárolótöltöttségnek, a visszatápláláskor viszont az árak újra növekedni fognak. Ezzel kapcsolatban az LNG megjelenése lehetne érdekes, de az sem lesz olcsóbb 60-70 dollárnál. A magyar állam tavaly ősz elején azt a döntést hozta, hogy csak floating ár van. Ha a mostani ár megmaradna, a jövő évi extraprofitadónál is könnyebb helyzetben lesz a kormány. Ha valami garanciát tudunk kapni arra, hogy az árak alacsonyabbak lesznek, a következő évnél lényegesen könnyebb helyzetben leszünk, kevesebb pénz kell a rezsivédelmi alapba.

2023.03.09. 13:15

Finn-svéd NATO-csatlakozás - lesznek-e magyar feltételek?

Gulyás Gergely: Orbán Viktor arra kérte a frakciók tagjait, hogy támogassák a két ország NATO-csatlakozást. De meghallgatjuk a delegációt.

2023.03.09. 13:16

Kiképez Magyarország katonákat Ukrajnának?

Gulyás Gergely: nem.

2023.03.09. 13:17

Donáth Anna szerint idén már nem kap Magyarország uniós pénzt. Igaz-ez?

Gulyás Gergely: ő ezen dolgozik, bízik benne, hogy a munkája sikeres lesz.

2023.03.09. 13:18

Magyarország azért nem kap forrásokat, mert visszaélne vele a kormány?

Gulyás Gergely: nem. Egyes kérdésekben álláspontkülönbség van az EU és Magyarország között. Az egész helyreállítási alap kiutalásával gondok vannak, 17 százaléknyi pénzt adtak oda, de ez egyelőre nem a mi problémánk, mert nálunk még nem kezdődött meg a folyósítás. Az én állításom az, hogy ha minden tagállamnak odaadjnk a pénzeket, akkor sokkal jobban járna az EU, a tagállamok sokkal hatékonyabban tudnák felhasználni.

2023.03.09. 13:21

Akkugyárak - Mit tesz a kormány a tiltakozások mentén?

Gulyás Gergely: akkumulátor-nagyhatalommá válni azt jelenti, mint támogatni a zöld átállást. Magyarország az autóiparból egy nagy szeletet hasított ki magának az elmúlt évtizedekben.

2023.03.09. 13:23

Miért érezheti azt Matolcsy György, hogy a kormány nem támogatja az infláció elleni küzdelmét?

Gulyás Gergely: hogy ő mit miért érez, azt nem tudom. Hosszan ismertettem, hogy a kormány hogyan küzd az infláció ellen. Az árstopokról tudok, amelynél azt gondolja, amit gondol.

2023.03.09. 13:26

Sabril epilepszia-gyógyszer - Mi lesz a hiányából?

Gulyás Gergely: a Sanofi-Aventis hivatalosan is bejelentette, hogy ebben a félévben hatóanyag-gyártási problémák miatt nem elérhető. A helyzet tehát még rosszabb. A tartalékot a West-szindrómában szenvedő gyerekeknek tartjuk fenn, 60-70 érintett van, a többiek esetében alternatív megoldások után kell nézni. az OGYÉI-nek az a véleménye, hogy a gyógyszer helyettesítése alternatív módokon is történhet.

2023.03.09. 13:27

Brüsszeli források - Ha Dobrev Klára kiállna a magyar kormány mellett, mennyire segítené a magyar érdekek érvényesítését?

Gulyás Gergely: holnapután megkapnánk a pénzeket, ha a politikusok frakciói megváltoztatnák a véleményüket. Ezek a politikusok nettó 6 millió forintot keresnek euróban.

2023.03.09. 13:29

Van-e veszélye puccskísérletnek Magyarországon? Meg lehet előzni egy olyan káoszt Budapesten, mint amilyen a Maidanon volt?

Gulyás Gergely: 4 milliárd forintnyi dollár komoly összeg, de a következő választásokig ilyen veszély nem fenyeget országosan.

2023.03.09. 13:30

Szlovákia egyes illetékei félreérthető megfogalmazásokkal korbácsolják a magyarellenes indulatokat. Mit gondol erről?

Gulyás Gergely: Szlovákiában nincs pillanatnyilag teljes hatáskörrel működő kormány, most a választásokig mindenki próbál valamit mondani. Tekintsük kordivatnak!

2023.03.09. 13:31

Gyermekvédelem - Valóban fontos őszig várni a törvénnyel?

Gulyás Gergely: nem egy döntést kell meghozni, hanem egy megalapozott, józan politikai viszonyok mellett akár az ellenzék által is támogatható törvényt szeretnénk megalkotni, a szakemberek bevonásával.

2023.03.09. 13:32

Gyermekvédelem - a Btk. is szigorodhat?

Gulyás Gergely: amíg nincs előterjesztett tervezet, addig minden lehetséges. Vannak olyan helyzetek, amelyek még csak nem is büntethetőek.

2023.03.09. 13:33

Módosulhat-e a választási törvény az önkormányzati választások előtt?

Gulyás Gergely: egyesületek kaphatnak pénzt külföldről, de azt a kampányban ne használhassák fel!

2023.03.09. 13:36

MOK-kormány vita - Miért üresíti ki a kormány a szervezetet? Miből gondolja, hogy fenyegeti a MOK vezetése az orvosokat?

Gulyás Gergely: egy olyan ügyeleti rendszer működését veszélyeztetik, amelyet korábban támogatták. Ráadásul egy olyan MOK-elnök ellenállását látjuk, akinek az államtitkársága alatt nem is volt kötelező kamarai tagság. A fenyegetéssel kapcsolatban pedig el kell olvasni a levelüket, több helyen is megjelent.

2023.03.09. 13:38

Ha Orbán Viktor magánprogramon volt Rómában, miért honvédségi géppel ment?

Gulyás Gergely: hivatalos látogatáson volt Egyiptomban, hazafelé Rómában szállt ki.

2023.03.09. 13:38

Mi a hivatalos álláspont az izraeli követség Jeruzsálembe költöztetéséről?

Gulyás Gergely: kereskedelmi kirendeltség van ott. Egyéb döntés nincs.

2023.03.09. 13:41

Szélerőművek - Lesz engedély rá? Orbán Viktor utalt rá délelőtt

Gulyás Gergely: az energetikai forrásokhoz jutásnak valóban feltétele ez, de hagyjuk, hogy ez helyes vagy helytelen. Megállapodtunk a Bizottsággal, hogy amit vállaltunk, teljesíteni fogjuk, a jelenlegi 8 kilométeres határt 1 kilométer körülire csökkentjük. Ha egy önkormányzat nem akarja, akkor viszont nem engedjük. A madarakat védeni kell.

2023.03.09. 13:43

Infláció - A miniszterelnök azt mondta, azért magas, mert nagy az ipari termelés. De hát nem is nagy!

Gulyás Gergely: két külön állítás, hogy magas az infláció, és hogy a termelésen belül az ipar szerepe jelentős. Az inflációnak alapvetően külső okai vannak. Áfacsökkentésen nem gondolkodunk.

2023.03.09. 13:44

Mi áll a jelentős költségvetési hiány 1525 milliárd forintos mértéke mögött?

Gulyás Gergely: sok kifizetés került ekkorra. Például a 13. havi nyugdíjé is.

2023.03.09. 13:45

Matolcsy György szerint törés van a kormány és a jegybank viszonyában. Elmozdítják-e?

Gulyás Gergely: fel sem merült ez.

2023.03.09. 13:48

Lesz-e a bírósági végrehajtói kari rendszerben átalakítás?

Gulyás Gergely: kialakult egy olyan helyzet, amelyben az emberi gyarlóság nem feltétlenül mutat arra, hogy rendszer-átalakításra van szükség.

2023.03.09. 13:48

Mi az oka annak, hogy a MOK ügyében napok alatt törvény született, Schadl György ügyében viszont semmi sem történik?

Gulyás Gergely: az ellátásbiztonság azonnali döntést indokolt.

2023.03.09. 13:50

Rómaiparti gát - Királyok útja, Nánási út, ez lesz a nyomvonal. Több gond van ezzel, hisz 50 méterre kellene a parttól megépíteni, a lakók tiltakoznak. Mi a véleménye?

Gulyás Gergely: az biztos, hogy a part közelében kell egy gátat megépíteni. De legyünk korrektek, nem biztos, hogy minden építési engedély jogszerű. Több érv szól amellett, hogy a parti sávban épüljön meg a gát. Aki a saját vagyonát félti, azzal az ember szolidáris. És nem zárnám ki, hogy vannak olyan engedélyek, amelyeket jogszerűen adtak ki. És 10 évig, ha egy ház fennáll, engedélyezettnek minősül.

2023.03.09. 13:54

Egy III. kerületi háziorvosi rendelőben nem volt víz, villany. Mi lehet az oka az ilyen helyzeteknek?

Gulyás Gergely: volt egy első körös tárgyalási kör, ahol rezsitámogatást lehetett kapni, ellenzéki vezetésű önkormányzatok is kaptak pénzt. Igyekeztünk méltányosak lenni. Egész egyszerűen nem várható el, hogy ha valakinek nem fontos a saját kerülete, akkor azt valaki kipótolja. DK-s kerületek is jutottak jelentős támogatáshoz.

2023.03.09. 13:55

Mi a szándéka a kormánynak a Nemzetközi Befektetési Bankkal? Legutoljára azt mondta, nincs rózsás helyzetben.

Gulyás Gergely: annyit tudok mondani, hogy akkor van reális esélye a működtetésének, ha más ország csatlakozik a működtetéséhez.

2023.03.09. 13:56

Mi a feltétele Orbán Viktor kijevi látogatásának?

Gulyás Gergely: a külügy készíti elő a miniszterelnök külföldi útjait. Van jó néhány ügy Kijevvel, ami joggal tette feszültté az ukrán-magyar kapcsolatot. Ez a helyzet. Időtáv azért nincs, mert vannak feltételek, amelyeknek teljesülniük kell. Az ember egy megtámadott országgal kapcsolatban nehezen fogalmaz.

2023.03.09. 13:58

Svéd-finn NATO-csatlakozás. március 20-a marad a szavazás céldátuma?

Gulyás Gergely: márciusban lesz a szavazás. Mi egy erős NATO-ban vagyunk érdekeltek, még akkor is, ha az egyik országnak hosszabb az orosz határa, mint ami eddig volt a NATO-nak. Szövetségben vagyunk két országgal, amely a legkevésbé sem viselkedett szövetségesként az elmúlt időszakban.

2023.03.09. 14:01

Svéd-finn csatlakozás - Elképzelhető, hogy a kormánypárti politikusok egy része nem szavazza meg?

Gulyás Gergely: nem tudom elképzelni.

2023.03.09. 14:03

Kuratóriumok - Összeférhetetlenség csak az egyetemi alapítványokkal szemben merülhet fel politikusok, vezető tisztségviselők esetében?

Gulyás Gergely: Brüsszelben már nem hisszük, hogy csak a jog számítana. Ráadásul kohéziós pénzeket sem kapnak ezek az alapítványok. Hogy kerül a csizma az asztalra?! Az eszmecsere lényege nem ez. Mi köze van a kondicionalitásnak, az EU-s pénzek védelmének a kuratóriumok összetételéhez?

2023.03.09. 14:06

A Kormányinfó véget ért...

...köszönjük kitartó figyelmét!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×