eur:
389.44
usd:
363.08
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Miniszteri biztos: az életbiztosítás a "mindenképpen kell" kategória Nyugat-Európában

Kovács Zsolt egy interjúban arról is beszélt, hogy ösztönözni szeretnék az életbiztosítások kötését és a nyugdíj előtakarékoskodást.

Az Indexnek nyilatkozva a miniszteri biztos elmondta, hogy Magyarországon a biztosítások száma messze elmarad a fejlett európai országok szintjétől. Még a legelterjedtebb lakás- és házbiztosításokat is csak az ingatlanok 70 százalékra kötötték, ugyanakkor a magyarok több mint kilencven százaléka saját tulajdonában lakik.

Ennél is rosszabb az arány az életbiztosításoknál, amelyeket a köznyelv „halálbiztosításként” emleget. Sokan úgy vélik, kidobott pénz a biztosítás díja, hiszen ha megélik a biztosítási időszak végét, az olyan, mintha az ablakon dobták volna ki a pénzt. Ezzel szemben

Nyugat-Európában a kockázati életbiztosítás a „mindenképpen kell” kategóriába tartozik,

legkésőbb az első munkaviszony létesítésekor kötnek egy szerződést az emberek – közölte a miniszteri biztos.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a fiatalság és a minimális kockázat miatt egy többmilliós szerződés pár száz forintba kerül havonta, és a kockázati életbiztosítás az alapfedezet mellett rokkantságra, de akár kórházi kezelésre, műtétre is fizet, és arra nincs garancia, hogy tíz év alatt ilyen eset nem fordul elő.

Kovács Zsolt a nyugdíj-előtakarékosságról azt hangsúlyozta, hogy a hazai nyugdíjrendszer stabil, noha az Európai Bizottság pont pár hónapja jelezte Magyarországnak, hogy szükség lenne az újragondolására. Ugyanakkor azt is mondta:

a kormányzat, akár kedvezményekkel is, ösztönözni akarja az öngondoskodást.

A miniszteri biztos reményét fejezte ki, hogy egyre többen ismerik majd fel ennek a fontosságát, és innentől fel fognak értékelődni azok az évtizedeken átnyúló megoldások, amelyek költséghatékonyan tudnak kiegészítő alternatívát kínálni az időskori anyagi biztonság fedezetére.

Címlapról ajánljuk
Jól ment a Ferencváros korábbi ellenfeleinek az elődöntőben

Jól ment a Ferencváros korábbi ellenfeleinek az elődöntőben

Egyetlen hazai pályán játszó csapat került előnybe a második és harmadik számú kupasorozat elődöntőinek első mérkőzésén: a Fiorentina. Mind a három, e két sorozatban még versenyben lévő csapat, amely megelőzte, illetve kiejtette a Ferencvárost, előnyt szerzett.

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×