eur:
390.49
usd:
358.76
bux:
72940.89
2024. július 19. péntek Emília
Ten thousand Hungarian Forint banknote close-up.
Nyitókép: GoodLifeStudio/Getty Images

Jegybanki bírságot kapott a Kulcs-Soft

A bennfentes információkra vonatkozó szabályok megsértése miatt.

Az ügyviteli szoftvereket fejlesztő és forgalmazó Kulcs-Soft Nyrt. kétmillió forintos bírságot kapott a Magyar Nemzeti Banktól, bennfentes információ haladéktalan nyilvános közzétételére vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt - vette észre az Index a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az MNB megtiltotta, hogy a Kulcs-Soft a piaci visszaélésekről szóló európai uniós rendeletben foglalt, a bennfentes információ haladéktalan nyilvános közzétételére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket ismételten megsértse – tették hozzá.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Kulcs-Soft tavalyi konszolidált árbevétele 2,2 milliárd forintra emelkedett a megelőző évi 2 milliárd forintról. Adózott eredménye 2021-ben 796 millió forintot tett ki a 2020-as 623 millió forint után.

Címlapról ajánljuk

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×