eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Budapest, Hungary - January 7, 2016: Interior of the Franz Liszt, formerly known as Ferihegy Airport, in Budapest, Hungary. Airport serves more than 10 milion passengers annually, due to its vicinity to Serbia, Slovakia, Ukraine and Austria. Famous low-cost airline company Wizz-Air established hub on Ferenz Liszt airport and provides cheap flights to tens of destinations in Europe, Africa and Middle East
Nyitókép: Drazen_/Getty Images

Egymillió alatt a ferihegyi utasforgalom – mi történt?

Természetesen a 2021-es Covid-év adatai már "túl vannak szárnyalva".

Folytatódott az októberben kezdődött lassulás a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalmában, novemberben 969 888 utas fordult meg a légikikötőben - közölte Budapest Airport.

A tájékoztatás szerint az idén 11 hónap alatt 11 200 319 utast regisztrált a Budapest Airport, 186 százalékkal többet, mint 2021-ben.

A Budapest Airport közölte, hogy az idén 12 millió feletti utasszámra számít, jövő évre pedig a korábbi becslésénél kétmillióval kevesebbet, 14 millió utast prognosztizál. A várható visszaesést a gazdasági lassulásra, az inflációra és a légitársaságokra kivetett adóra vezetik vissza.

A közleményben kitérnek arra, hogy a légi áruszállítás növekedése továbbra is töretlen Budapesten. A Budapest Airport novemberben 17 635 tonna légi árut kezelt, 8,1 százalékkal többet, mint októberben. A növekedés hátterében a karácsony közeledtével megnövekedő kereslet állt, ugyanakkor az éves szintű volumenemelkedés is eléri a 8,1 százalékot.

A tavalyi 164 957 tonna után az idén 178 362 tonna árut kezeltek a budapesti repülőtéren november végéig - tájékoztatott a Budapest Airport.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×