eur:
388.62
usd:
361.44
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Bahart
Nyitókép: Bahart

Csoda történt a Balaton közepén

A koronavírus-járvány előtti utasszámot is meghaladta a Bahart forgalma az év első nyolc hónapjában. A társaság legnépszerűbb járata a Szántód–Tihany között közlekedő komp.

A Bahart összes ágazata esetében kiemelkedően eredményes évnek mondható 2022 az első nyolc hónap adatai szerint – mondta a Balatoni Hajózási (Bahart) Zrt. vezérigazgatója a VG-nek. Veigl Gábor a főszezon végeztével adott helyzetértékelésében közölte: a Szántód és Tihany között ingázó kompokon 6 százalékkal többen utaztak az amúgy rekordesztendőnek számító 2021-hez képest, így jó eséllyel az elmúlt két évtized legnagyobb forgalmú éve lehet az idei. Ugyanez a tendencia látszik a kerékpárszállításban is.

A személyhajókra – szintén a korábbi év elő- és főszezonjával összevetve – 10 százalékkal többen szálltak fel. Az utasok száma már július közepén meghaladta – a kompozókkal együtt – az egymilliót. A komp után a legnépszerűbb viszonylatok az elmúlt évekhez hasonlóan alakultak: Fonyód és Badacsony között, valamint a Siófok–Balatonfüred–Tihany háromszögben szállt vízre kiemelkedően sok utas.

A legnépszerűbb nap a balatoni hajózásban augusztus 13. volt mind a kompot, mind a személyhajózást tekintve: az előbbi 20, az utóbbi 19 ezer utast szállított.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×