INFORÁDIÓ
2022. augusztus 11. csütörtök
Tiborc, Zsuzsanna

debrecen

elkerülő

nif

road workers repairing the road with shovels, dub asphalt with shovels at the back, the cones in the foreground

Teljessé válhat a debreceni körgyűrű

Infostart

A kétsávos út dél-keleti, majd keleti irányból kerüli el a megyeszékhelyt a 481-es főutat folytatva, 7 csomóponttal jön létre.

Lezárta a Debrecen térségében a 47-es főút és a 354-es főút közötti elkerülőt előkészítő közbeszerzést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A fejlesztés a város körül kialakuló elkerülő teljessé tételét célozza, amit jelenleg a 354-es főút, az M35-ös autópálya és a 481-es főút alkot a várostól nyugatra – emlékeztet a magyarepitok.hu.

Mint olvasható, a hiányzó keleti oldalon a közbeszerzésben nyertes UTIBER Közúti Beruházó Kft., a Pannonway Építő Kft. és az UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt. feladata elkészíteni az útvonalra:

  • a tanulmánytervet,
  • a közúti biztonsági hatásvizsgálatot (KBHV) és
  • a környezeti hatástanulmányt (KHT) a környezetvédelmi engedély megszerzésével bezárólag.

A tervezett fejlesztés a hirdetmény szerint az M35-öst a 47-es főúttal Debrecentől délre összekötő 481-es főút folytatásaként indul a 47-estől. Ezután a megyeszékhelyt dél-keleti, majd keleti irányból kerüli el, és a végszelvénye az M35-öst, a 35-ös főutat és a 4-es főutat a várostól északra összekötő 354-es főútnál épül meg.

A közzétett adatok alapján a 354-est a 9+300-as kilométerszelvényben éri majd el az új elkerülő.

Az elkerülő út tervezetten hét csomóponttal, kétsávos külterületi elsőrendű főút paramétereinek megfelelően készül el, összesen 20,9 km hosszúsággal. Utóbbi hosszúság a közbszerzés szövege szerint „a két végpont (481-esen az 5+500-es szelvény és a 354-esen a 9+300-as) közötti országos közúthálózaton történő legrövidebb távolságként adódik, ami a díjszámítás alapjául szolgál”.

Nyitókép: nastenkapeka/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018