eur:
378.39
usd:
344.87
bux:
0
2023. november 30. csütörtök Andor, András
iPhone 11 Pro Max in midnight green after phone was purchased on launch day by the customer. New York, NY USA. September 20, 2019.
Nyitókép: nyc russ/Getty Images

Minden eddiginél drágább lehet az új iPhone

A fő ok az amerikai dollár erősödése. Magyarországon már eddig is a legdrágább volt világon az Apple-telefon.

Jóval drágább lehet az idei évre szánt iPhone 14 család, mint a korábbi szériák. A hvg.hu arról ír, hogy bár az Apple termékei sosem számítottak olcsónak, a legutóbbi generációknál nem történt áremelkedés, most viszont arra kell számítani, hogy a legújabb modellekért többet kell fizetni, mint a korábbiakért. Legalábbis az Egyesült Államokon kívül.

Chris Caso elemzőre hivatkoznak, aki szerin az Apple kénytelen lesz megemelni külföldön az iPhone 14-ek árait, méghozzá a helyi pénznemben, a dollár erősödése miatt. Szóval nem elég az, hogy dollárban kifejezve az iPhone-árak jóval magasabbak a legtöbb országban, mint az Egyesült Államokban (többek között az importvámok és a helyi adók miatt), az amerikai dollár erősödésével az Apple „egyensúlyba hozza” az árfolyamokat, ami sajnos magasabb árakhoz vezet majd az Egyesült Államokon kívül, még ha az iPhone 14 amerikai ára nem is változik.

Mindez különösen rossz hír lehet a magyar vásárlóknak. Magyarország hosszú évek óta listavezető: a világon nálunk a legdrágább az iPhone.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.11.30. csütörtök, 18:00
Wéber Gábor
Forma–1-es kommentátor
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×