eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Gumiabroncsok a japán Bridgestone tatabányai gyárárának új raktárában az avatás napján, 2019. szeptember 3-án. A 10 ezer négyzetméteres raktár 180 000 abroncs tárolására alkalmas.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Újabb dologból kezd kifogyni az autóipar

Nélkülözhetetlen a gumitermékekhez, például a gumiabroncsokhoz.

Német gumiipari szakemberek termelési korlátozásokra figyelmeztetnek az Oroszországból származó korom kimaradása miatt. A gumiipari termékek, köztük a gumiabroncsok, tömlők és tömítések gyártói is tömegesen megérzik az ukrajnai konfliktus következményeit - állította a Német Gumiipari Szövetség (WDK). Az autóipari beszállítók különösen érintettek lehetnek - írta a Magyar Nemzet.

Boris Engelhardt, a WDK vezérigazgatója az Automobilwoche.de tudósítása szerint rámutatott, hogy a korom nélkülözhetetlen a termelésükhöz és a szükséges mennyiség egyharmada Oroszországból származik. Úgy látják, hogy a szállítások pedig elmaradnak és az európai kapacitások nem képesek a kereslet fedezésére. Európán kívülről pedig a rövid határidők és a szállítási kapacitások szűkössége teszi nehézzé a vásárlást.

A kormot a gumigyártási technológia során töltőanyagként használják.

A lap szerint Olaszországban és Franciaországban az iparág első vállalatai már leállították a termelést. Németországban is csak idő kérdése, hogy mikor húzzák le a rolót.

További veszély is fenyegeti az autóipari cégeket: az Oroszországban termelésüket felfüggesztő nyugati vállalatokra termelési létesítményeik államosítása is várhat. Közöttük van a lap szerint a német VW és Mercedes-Benz, valamint a Continental. Az orosz kormány ezért olyan lépéseken dolgozik, amelyekkel kezdeményezi a vállalatok csődjét, majd a tulajdonjog államosítását, azzal a deklarált céllal, hogy a dolgozók ne kerüljenek az utcára.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

A héten az amerikai szenátus elfogadta, majd Joe Biden elnök aláírta a törvényt, amely 270 napot ad a kínai ByteDance-nek arra, hogy eladja a TikTok amerikai eszközeit, különben betiltják a platformot az USA-ban. A fő tulajdonosnak azonban úgy tűnik, hogy esze ágában sincsen megválni az amerikai operációtól és bíróságon fogja megtámadni az új törvényt. Ha ez a kísérlet kudarcot vall, a ByteDance valószínűleg inkább a kivonulás mellett dönthet, vagy a menthetőt mentve megpróbálhatja az aranyat érő algoritmusa nélkül értékesíteni a TikTokot - viszont egyes becslések szerint az algoritmus nélkül mindössze a harmadát érheti a platform.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×