eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: boeing.com

Nagy lépés a balesetek miatt a forgalomból kivont Boeingok ügyében

A tesztrepülések azonnal megkezdődhetnek, de az átalakított gépekkel kapcsolatos tananyagot még össze kell állítani, azt meg kell tanulniuk a pilótáknak.

A repülőgép-típussal fél éven belül két hasonló katasztrófa is történt: 2018 októberében az indonéz Lion Air, 2019 márciusában az etióp Ethiopian Airlines Boeing 737 MAX 8 típusú repülőgépe zuhant le röviddel a felszállás után. Emiatt a világ számos repülési hatósága átmenetileg repülési tilalmat rendelt el a típusra, amelynek forgalomba állításával és működésével kapcsolatban számos hibát feltártak a vizsgálatok.

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) most engedélyt adott a Boeingnek a 737 MAX javítás utáni ellenőrző reptetésére - írja az Airportal a Reutersre hivatkozva. A repülés akár már most, a hét elején elindulhat, miután minden, a típus javításával kapcsolatos ellenőrzést befejeztek.

A tesztelésben a hatóság berepülő pilótái is részt vesznek.

Ugyanakkor továbbra sem tudni arról, mi a folyamat végdátuma. Ráadásul mielőtt újra forgalomba állhatnak ezek a gépek, össze kell állítani egy új tananyagot, amelyet a pilóták megkapnak, és azt még meg is kell tanulniuk.

A munkát még a világjárvány is lassítja, de a cikkben szereplő feltételezés szerint akár már szeptemberben utasokat szállíthat a Boeing 737 MAX.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×