INFORÁDIÓ 
2020. július 9. csütörtök
Lukrécia

boeing 737 max

boeing

légi baleset

Roncsdarabok a helyszínen, az etióp fővárostól, Addisz-Abebától délkeletre fekvő Bisoftu közelében 2019. március 11-én, miután az előző nap 157 emberrel a fedélzetén lezuhant az Ethiopian Airlines etióp légitársaság Addisz-Abebából Nairobiba közlekedő Boeing 737 MAX 8 típusú gépe. A szerencsétlenséget senki sem élte túl.

Egyre tisztább a kép a hibás Boeingok ügyében

Infostart

Már az amerikai hatóság is nyíltan beszél arról, hogy hibázott, tudni azt is, hogy mit.

Steve Dickson, az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) tavaly kinevezett vezetője szerint hiba történt a Boeing 737 Max engedélyezése során azok után, hogy a gép tervezésekor is már hibák történtek - olvasható az Airportalon a Reutersre hivatkozva. A vezető egy szenátusi bizottsági meghallgatáson beszélt az ügyről.

Véleménye szerint nem értették meg a repülésirányító rendszer módosításainak minden következményét, részben egy emiatti szoftverhiba miatt következhetett be a Lion Air 610-es, és az Ethiopian 302-es járatának lezuhanása.

Dickson tagadta, hogy hátráltatnák az ügyek feltárását, és rámutatott, már 7400 oldalnyi dokumentumot tártak a testület elé.

A Boeing nem kommentálta a hatósági vezető szavait, de ugyanezen bizottság előtt nyilatkozott tavaly októberben Dennis Mulienburg, a Boeing korábbi vezetője, elismerve, hogy a gyártó hibázott a Max fejlesztésekor, és nem osztottak meg minden működési információt a pilótákkal.

Az már korábban kiderült, hogy a gép egyes működési tulajdonságainak ellenőrzését magának a gyártónak adta át a felügyelő hatóság.

Nyitókép: MTI/AP/Mulugeta Ayene
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018