INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 24. csütörtök
Gellért, Mercédesz

matolcsy györgy

hatáskör

mnb

patai mihály

virág barnabás

nagy márton

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a monetáris tanács döntéséről tartott sajtótájékoztatón a jegybank székházában 2019. március 26-án.

Matolcsy György változtatott a hatáskörökön az MNB-ben

Infostart

A Magyar Nemzeti Bank vezetőjének csütörtöki rendelete alapján az alelnökök irányítása alá tartozó területek változtak.

Mint ismert, Nagy Márton korábbi MNB-alelnök távozása után Matolcsy György úgy rendelkezett, hogy az ő távollétében alelnökei közül a személyi változásig megnevezett Nagy Márton helyett Patai Mihály helyettesíti, ha pedig ő sem elérhető, akkor Kandrács Csaba. Vagyis nem a Nagy Márton utódjának jelölt és a parlament gazdasági bizottsága által kedden már kinevezésre is alkalmasnak talált Virág Barnabás vette át e téren is elődje helyét – hívja fel a figyelmet az Mfor.hu.

Egy, a csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent rendeletben pedig Matolcsy György az alelnökei hatáskörén is változtatott. Így a Nagy Márton által felügyelt területekből Virág Barnabásnál csak a monetáris politika és a pénzügyi stabilitás marad, a hitelösztönzés viszont átkerül Patai Mihályhoz, aki emellett továbbra is fele a nemzetközi kapcsolatokért, a készpénzlogisztikáért, a pénzügyi infrastruktúrákért és a digitalizációért – teszik hozzá.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018