INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

mnb

lemondás

nagy márton

Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. július 2-án.

Lemondott a Magyar Nemzeti Bank alelnöke

Infostart

Nagy Márton, az MNB monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős alelnöke más fontos vezetői megbízatása miatt távozik posztjáról.

A jegybank weboldalán megjelent, személyi és hatásköri változásokról szóló közlemény szerint a jegybank elnöke felkérte Virág Barnabást, a monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatót, hogy átmeneti jelleggel vegye át a monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős alelnökség irányítását.

A Növekedési Hitelprogram Hajrá és a Növekedési Kötvényprogram vezetését Patai Mihály, a nemzetközi kapcsolatokért, készpénzlogisztikáért, pénzügyi infrastruktúrákért és digitalizációért felelős alelnök veszi át.

Nagy Márton, 2013. márciusától a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Stabilitásért és Hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatóság vezetői posztját töltötte be, egészen mostanáig az intézmény alelnöke volt.

Okleveles közgazdász, diplomáját 1999-ben szerezte meg a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen.

  • 1998-2000 között az Államadósság Kezelő Központ elemzőjeként dolgozott, majd
  • 2000-2002-ig az ING vezető közgazdászaként tevékenykedett.
  • Az MNB csapatához 2002-ben csatlakozott.

A Portfolio gazdasági hírportál felidézi, hogy a szakember számos kutatás, elemzés és cikk szerzője. Kutatásai főként a banki versenyre és hatékonyságra, a banki termékek árazására, az egészséges hitelezésére és az amerikai elsődleges jelzálogpiaci válság témakörére fókuszáltak. Szakmai publikációiban a pénzügyi rendszer kihívásait rendszeresen elemezte. Szakmai tevékenysége során kiemelten fókuszált a lakossági devizahitelezés megoldására és a kis-, illetve középvállalkozások finanszírozásának könnyítésére.

Nyitókép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018