eur:
395.68
usd:
372.06
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Magasfeszültségű távvezetékek a naplementében Debrecen közelében 2017. április 24-én. A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító tájékoztatása szerint a magyarországi bruttó villamosenergia-fogyasztás 3 százalékkal volt magasabb az idén az első negyedévben, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A növekedés a tartósan hideg időjárásnak tulajdonítható.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Megerősített biztonsági védelmet rendelt el erőműveiben az MVM-csoport

A korábbinál is szigorúbb beléptetést, illetve megerősített biztonsági védelmet rendelt el az ország villamosenergia-ellátásának háromnegyedét biztosító erőműveiben az MVM-csoport az elmúlt hetekben.

A magyar gazdaság számára az energiatermelést és a műszaki szolgáltatásokat az MVM-csoport ötvennél is több tagvállalata biztosítja mintegy 15 ezer munkatárssal. A nemzeti energetikai holding dolgozóinak mintegy hatvan százaléka otthoni munkavégzésre állt át. A vállalatcsoportnál a lapot arról tájékoztatták, hogy az elmúlt időszakban közel 150 ezer védőeszközt szereztek be a dolgozók számára, egyebek közt szem- és légzésvédőket, illetve kézfertőtlenítőket.

Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az MVM-csoport, a magyar kormány intézkedéseivel összhangban, fokozatosan hozza meg azokat a döntéseit, amelyekkel még a mostani, kritikus időszakban is fenntartható az ellátás. A csoport már 2020. március elején meghozta a rendkívüli intézkedéseket, és minden évben teszteli, modellezi a lehetséges krízishelyzeteket. A most kialakult pandémiás állapotot ezért gyorsan és hatékonyan tudta kezelni - írja a Magyar Nemzet.

A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. a kritikus infrastruktúrának számító nagyfeszültségű hálózatot felügyeli és működteti, valamint összehangolja a magyar rendszer működését a szomszédos hálózatokkal. A társaságnál a kritikus munkakörökben, a központi vezénylőben, a távvezetékek üzemeltetésében, valamint az alállomásokon szolgálatot teljesítő, speciális szakértelmű munkatársaknak egyedi munkamenetet és egészségvédelmi programot dolgoztak ki.

Az ország villamosenergia-termelésének felét 24 órában biztosító paksi atomerőműben jelentősen mérsékelték az erőmű területén munkát végzők számát, és minden olyan feladatot, amely nem feltétlenül szükséges az atomerőművi blokkok biztonságának fenntartásához, illetve a folyamatos üzem kiszolgálásához, későbbre ütemeztek át.

A villamosenergia-nagykereskedő MVM Partner Zrt. a szigorú járványügyi szabályok betartása mellett folyamatos munkarenddel biztosítja a termelés és a fogyasztás egyensúlyát.

A Nemzeti Közművek (NKM) az új típusú koronavírus további terjedésének megakadályozása céljából személyes ügyfélszolgálati irodáit további rendelkezésig zárva tartja, az ügyfelek addig az online és a digitális megoldásokat vehetik igénybe. A cég április 2. és július 2. között új kampánnyal hívja fel az ügyfelek figyelmét az elektronikus számla előnyeire - olvasható a napilapban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×