INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

varga mihály

bankkártya

pos-terminál

koronavírus

Egy budapesti vendéglátó egységben sajtótájékoztatón mutatták be a technológiát. Az OTP Bank a MasterCarddal együttműködésben elsőként alkalmazza Magyarországon a PayPass érintésnélküli bankkártyás rendszert. Az innovatív kártyatechnológiát a MasterCard 2002-ben vezette be, amely gyors és biztonságos alternatívát nyújt a kisösszegű készpénzes vásárlások helyettesítésére.

A vírus elleni küzdelem fontos lépésére hívja föl a figyelmet Varga Mihály

Infostart

A pénzügyminiszter szombat reggel osztott meg egy videót a közösségi médiában.

A koronavírus elleni küzdelem egyik fontos lépése lehet, ha készpénz helyett bankkártyával, mobiltelefonnal, vagy éppen okosórával fizetünk – hívta fel ismételten a figyelmet Varga Mihály a Facebookon.

A tárcavezető emlékeztetett, kutatók szerint a koronavírus napokig életben tud maradnia tárgyakon, így a bankjegyeken is. Ezért az a javasolt, hogy a papírpénz és az érmék helyett

mindenki használja a bankkártyáját, telefonját, okosóráját, illetve lehetőség szerint ne postán, hanem interneten intézze a befizetéseit.

A készpénzmentes tranzakciók ugyanis nemcsak gyorsabbak, hanem higiénikusabb megoldást is nyújtanak.

Magyarországon ma már közel 150 ezer helyen van lehetőség készpénz helyett úgynevezett POS-terminálokon keresztüli fizetésre, és tízből kilenc készülék alkalmas érintéses tranzakcióra is.

Varaga Mihály hozzáteszi, a jelenlegi helyzetben kiemelten fontos az idős osztály védelme, éppen ezért azt javasolja a fiatalabb családtagoknak, hogy segítsenek a bevásárlásban, a csekkek befizetésében, és használjanak készpénzmentes megoldásokat. Ugyanis ez is egy

fontos lépés a koronavírus elleni védekezésben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Földi Imre
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018