eur:
393.75
usd:
365.18
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A 2020-as tokiói olimpiára épülő Tokió Uszodaközpont a japán fővárosban 2019. február 12-én.
Nyitókép: A 2020-as tokiói olimpiára épülő Tokió Uszodaközpont a japán fővárosban 2019. február 12-én. MTI/EPA/Christopher Jue

A tokiói olimpiát több mint 3 milliárd dollárral segítik a hazai szponzorok

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) keddi közlése szerint a 2020-as tokiói játékokat több mint hárommilliárd dollárral támogatják a hazai szponzorok.

Ez az összeg háromszor nagyobb, mint bármelyik korábbi nyári olimpia esetében.

John Coates, a tokiói olimpiai koordinációs bizottság vezetője jelezte: ebben az összegben nem szerepelnek azok a japán vállalatok, így a Toyota, a Bridgestone és a Panasonic, amelyek a NOB legnagyobb szponzorai közé tartoznak, azaz ők nem a hazai, hanem a globális támogatók közé tartoznak.

A sportvezető tájékoztatása szerint a 62 japán cégből 15 aranyfokozatú, 32 hivatalos partner, míg további 15 hivatalos támogató. Coates megjegyezte, további megállapodások már nem várhatók.

Coates összehasonlításként közölte:

2012-ben a londoni játékokat 1,1 milliárd dollárral támogatták a hazai cégek, ami akkor rekordnak számított, ezt valamelyest felülmúlta a 2016-os riói olimpia.

A beszámoló szerint a japánok lelkesedése a hazai olimpia iránt nemcsak a szponzorokban mérhető, hanem jegyigénylésben is: 7,5 millióan szeretnének belépőhöz jutni. Közülük viszont sokan maradnak majd jegy nélkül, mivel az értékesítésre váró 7,8 millió belépő húsz-harminc százalékát visszatartják a nemzetközi piac számára.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×