INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 6. csütörtök
Berta, Bettina

olimpia

tokió

támogatók

A 2020-as tokiói olimpiára épülő Tokió Uszodaközpont a japán fővárosban 2019. február 12-én.

A tokiói olimpiát több mint 3 milliárd dollárral segítik a hazai szponzorok

Infostart / MTI

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) keddi közlése szerint a 2020-as tokiói játékokat több mint hárommilliárd dollárral támogatják a hazai szponzorok.

Ez az összeg háromszor nagyobb, mint bármelyik korábbi nyári olimpia esetében.

John Coates, a tokiói olimpiai koordinációs bizottság vezetője jelezte: ebben az összegben nem szerepelnek azok a japán vállalatok, így a Toyota, a Bridgestone és a Panasonic, amelyek a NOB legnagyobb szponzorai közé tartoznak, azaz ők nem a hazai, hanem a globális támogatók közé tartoznak.

A sportvezető tájékoztatása szerint a 62 japán cégből 15 aranyfokozatú, 32 hivatalos partner, míg további 15 hivatalos támogató. Coates megjegyezte, további megállapodások már nem várhatók.

Coates összehasonlításként közölte:

2012-ben a londoni játékokat 1,1 milliárd dollárral támogatták a hazai cégek, ami akkor rekordnak számított, ezt valamelyest felülmúlta a 2016-os riói olimpia.

A beszámoló szerint a japánok lelkesedése a hazai olimpia iránt nemcsak a szponzorokban mérhető, hanem jegyigénylésben is: 7,5 millióan szeretnének belépőhöz jutni. Közülük viszont sokan maradnak majd jegy nélkül, mivel az értékesítésre váró 7,8 millió belépő húsz-harminc százalékát visszatartják a nemzetközi piac számára.

Nyitókép: A 2020-as tokiói olimpiára épülő Tokió Uszodaközpont a japán fővárosban 2019. február 12-én. MTI/EPA/Christopher Jue
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018