A portálnak nyilatkozó magyar termelő elmondása szerint a spanyol import epret az orra előtt „magyarították” egy másik standon. Kiszedték az eredeti spanyol rekeszekből a kis átlátszó műanyag dobozkákat, és abból átöntötték az epret a magyar felségjelű faládákba.
Az epertermelő azért volt felháborodva az átcsomagolási akción, mert mint tapasztalta, a magyar gazdák áruját ilyen ellenszélben nem nagyon akarták megvenni a Nagybanin. Az import epret ugyanis
behozhatták kilónként úgy 300 forintért, és még ha dupla-, vagy triplaáron is kínálták, akkor is olcsóbban adták, mint a magyar termelő, aki szeretett volna 1000-1200 forintot kapni kilónként a hidegfóliás termésért.
Megemlítette még, hogy a közvetlen anyagi kár mellett a magyar termelőket lejáratják az átcímkézéssel, hiszen a vevő azt hiszi, a magyar eper volt íztelen.
Beszámolója szerint a Nagybanin nyíltan megy ez a biznisz, legfeljebb aki szégyenlősebb, az nem az asztalon csinálja, hogy mindenki lássa, hanem a kocsijában.
A FruitVeb volt alelnöke, Csizmadia György szerint amit az epertermelő látott, évről-évre visszatérő probléma, és nemcsak a Nagybanin fordul elő, hanem a kisebb piacokon is.
Ezt a fajta átverést egyébként a málnával és az áfonyával is időről időre elkövetik.