eur:
392.83
usd:
366.33
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Az épülő M44-es gyorsforgalmi út Csabacsűd közelében 2018. február 22-én. Az út Nagykőröstől kiindulva az M5-ös autópályát fogja összekötni Békéscsabával, majd később folytatódhat a román határ felé.
Nyitókép: Rosta Tibor

Újabb szakasz készül el az M4-esen, így áll az építkezés

Az Üllő és Cegléd közötti szakaszból a nyáron átadnak hat kilométert, de év végére járható lesz a teljes rész.

Az elmúlt év nyarának végén adták át a majdan az M0-stól a magyar–román határig (Nagykereki) húzódó M4-es gyorsforgalmi út Ceglédbercel és Cegléd közötti szakaszát. A szoljon.hu információi szerint a 8,1 kilométeres gyorsforgalmi útszakasz az Üllő és Cegléd közötti, húsz híd-műtárggyal megépítendő 44 kilométeres útépítési projekt része.

Utóbbi jelenleg nyolcvanhat százalékos készültségben van, novemberig átadják a forgalomnak. Az M4-es út Cegléd és Abony közötti tizenhét kilométeres szakasza húsz százalékos készültségben van. Itt négy híd-műtárgyat építenek. A projekt Abony közeli utolsó szakaszát 2020-ban avatják fel, de ez év június végén egy 6 kilométeres szakaszt már igénybe vehet a gépjárműforgalom.

A szintén megvalósulás előtt álló, Szolnokot elkerülő Abony–Törökszentmiklós huszonhét kilométeres szakasz tartalmaz majd egy Zagyva- és egy Tisza-hidat, valamint számos műtárgyat, illetve felüljárót. A Törökszentmiklós és Püspökladány közötti hatvanöt kilométeres szakasz nyomvonala is ismert már, és az is biztos, hogy hat csomópont, két komplex és két egyszerű pihenő épül ki majd itt.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×