eur:
394.1
usd:
369.5
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Lesz V4-es gyorsvasút, tehermentesül két sztráda bevezető szakasza

Számos közúti és vasúti infrastrukturális fejlesztésre fény derült.

2022-re összekapcsolják Szombathelyet, Körmendet, Zalaegerszeget és az M7-es autópályát - olvasható a Zaol.hu portálon.

A kivitelezés már zajlik is az M86-os autóút Körmend és Szombathely közti szakaszán, épül az M76-os is Zalaegerszeg és Körmend között, és négysávúsodik a 8-as főút a litéri és a füredi csomópont között,

Veszprém megyében pedig megépül a 8-as főút és a 82-es összekötő szakasza.

Kormánydöntés garantálja a Komárom és Székesfehérvár közti 13-as és 81-es utak négysávúsítását is, ami az M1-es és az M5-ös sztráda Budapesthez közeli szakaszait tehermentesítené.

A magyar falu program keretében még az idén 50 milliárd forintot fordítanak mellékutak és helyi utak felújítására, jövőre pedig szintén 50 milliárd forint forrás áll majd rendelkezésre ugyanerre a célra.

Évente egyébként 320 milliárd forint áll rendelkezésre az autópálya-építési program folytatására.

Mint az összeállításban olvasható,

a vasúti fejlesztések terén prioritást élvez a megyeszékhelyek és a főváros jó minőségű összekötése, illetve a megyeszékhelyek összekötése egymással.

Gyorsulhat a Budapest-Bécs vasút, valamint a Budapest-Pozsony-Prága-Varsó gyorsvasutat is tervezik már. A pénzügyi háttérről a következő (2021-2027) uniós pénzügyi ciklusban lehet bármit is tudni.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×