eur:
394.09
usd:
364.86
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A győri Tesco hipermarket áruház 2017. szeptember 8-án. Az áruházlánc sajtóosztályának tájékoztatás szerint az áruházak többsége a dolgozók egy részének sztrájkja ellenére továbbra is nyitva tart.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Veszélyben a Media Markt és a Tesco tervezett összefonódása

Meghiúsulhat a Tesco és a Media Markt nemrégiben bejelentett összefonódása, amelynek során kilenc hipermarket belső eladóterében elektronikai termékeket kínáló, önálló üzletrészeket alakítanának ki - tudta meg a Magyar Nemzet.

A napilap csütörtöki számában azt írja, hogy közigazgatási forrásból úgy értesültek: bár a versenyhivatali jóváhagyást már megkapta a két multinacionális vállalat,

a plázastoptörvény alól felmentést adó szakértői bizottságnál eddig nem kezdeményezték az engedélyezési eljárást.

A cikk ismerteti, hogy önmagában nem elegendő a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyása ahhoz, hogy a Media Markt műszaki áruházlánc üzletrészt alakítson ki kilenc Tesco-hipermarket elektronikai részlegén. Az átalakításokhoz ugyanis a plázastoptörvényként ismertté vált, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló jogszabály alól felmentést adó szakértői bizottság hozzájárulása is szükséges.

A vonatkozó rendelkezés szerint ha módosul egy már meglévő építmény, helyiség alaprajzi elrendezése, például belső válaszfalat bontanak le, térelválasztókat helyeznek át vagy más hasonló beavatkozást hajtanak végre, akkor a miniszterek által delegált bizottsághoz kell fordulni. A szakértők mérlegelik az egyes kérelmek környezetvédelemre, vidékfejlesztésre, épített környezetre és a környéken már működő más kereskedelmi építményekre gyakorolt várható hatásait, és ennek alapján döntenek a plázastop alóli felmentésről.

A plázabizottsághoz azonban eddig nem érkezett kérelem az összefonódásról tavaly október elején született bérleti keretszerződéssel kapcsolatban.

A bizottság az eddigi információk alapján megvizsgálta az ügyet, és megállapította, hogy kérdéses a tervezett átalakítások sorsa - jelezték a lap közigazgatási forrásai.

A Tesco a lappal közölte: jelenleg zajlik a Media Markt-polcok elhelyezése a Tesco Pesti úti áruházában, ahol a Media Markt árusítóhely február 28-tól fogadja a vásárlókat. A műszaki eszközöket kínáló kereskedelmi cég már megkezdte a munkatársak toborzását. A Tesco és a Media Markt minden szükséges engedéllyel rendelkezik az együttműködés elindításához - szögezte le a lánc sajtóosztálya.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×