eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A győri Tesco hipermarket áruház 2017. szeptember 8-án. Az áruházlánc sajtóosztályának tájékoztatás szerint az áruházak többsége a dolgozók egy részének sztrájkja ellenére továbbra is nyitva tart.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Ráfaraghat a Tescóba költözésre a Media Markt

Kormányhivatali ellenőrzés következhet a Tesco fővárosi, Pesti úti hipermarketjében, mert úgy nyitották meg az áruházon belül a Media Markt önálló, műszaki eszközöket kínáló üzletrészét, hogy a plázabizottság engedélyével nem rendelkeznek — tudta meg a Magyar Nemzet.

Figyelmen kívül hagyta a Media Markt és a Tesco áruházlánc, hogy a nemrégiben bejelentett fúziójukhoz a Gazdasági Versenyhivatal engedélyén túl a plázatörvény általános korlátozásai alól felmentést adó plázabizottság jóváhagyása is szükséges. Február utolsó napján – a tervezett kilenc átalakításból elsőként – megtörtént a Media Markt első beköltözése a Tescóba a XVII. kerületi Pesti úton.

A Magyar Nemzet kormánykörökből származó információi szerint

az üzletnyitás jogszerűtlennek tűnik,

mert ahhoz szükséges a plázatörvény alóli felmentés is.

Az országos illetékességű Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalhoz a cégek eleddig nem nyújtottak be kérelmet a felmentéshez, ezért néhány napon belül várhatóan a területileg illetékes kormányhivatal tart ellenőrzést a helyszínen, hogy kivizsgálja, az üzemeltetőknek megvannak-e a szükséges engedélyeik.

A versenyhatóság január végén egyébként engedélyezte, hogy a Media Markt Retail Coopera­tion Kereskedelmi Kft. a jövőben kilenc Tesco hipermarketen belül saját boltrészt alakítson ki.

A tervek szerint a Pesti úti áruház mellett egy veszprémi, egy soproni, egy bajai, egy esztergomi, egy szekszárdi, egy dunaújvárosi, egy kaposvári és egy tatabányai Tesco hipermarket eladóterén belül építenének ki szakosított boltokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×