INFORÁDIÓ 
2021. január 26. kedd
Paula, Vanda

plázastop

media markt

tesco

A győri Tesco hipermarket áruház 2017. szeptember 8-án. Az áruházlánc sajtóosztályának tájékoztatás szerint az áruházak többsége a dolgozók egy részének sztrájkja ellenére továbbra is nyitva tart.

Ráfaraghat a Tescóba költözésre a Media Markt

Infostart

Kormányhivatali ellenőrzés következhet a Tesco fővárosi, Pesti úti hipermarketjében, mert úgy nyitották meg az áruházon belül a Media Markt önálló, műszaki eszközöket kínáló üzletrészét, hogy a plázabizottság engedélyével nem rendelkeznek — tudta meg a Magyar Nemzet.

Figyelmen kívül hagyta a Media Markt és a Tesco áruházlánc, hogy a nemrégiben bejelentett fúziójukhoz a Gazdasági Versenyhivatal engedélyén túl a plázatörvény általános korlátozásai alól felmentést adó plázabizottság jóváhagyása is szükséges. Február utolsó napján – a tervezett kilenc átalakításból elsőként – megtörtént a Media Markt első beköltözése a Tescóba a XVII. kerületi Pesti úton.

A Magyar Nemzet kormánykörökből származó információi szerint

az üzletnyitás jogszerűtlennek tűnik,

mert ahhoz szükséges a plázatörvény alóli felmentés is.

Az országos illetékességű Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalhoz a cégek eleddig nem nyújtottak be kérelmet a felmentéshez, ezért néhány napon belül várhatóan a területileg illetékes kormányhivatal tart ellenőrzést a helyszínen, hogy kivizsgálja, az üzemeltetőknek megvannak-e a szükséges engedélyeik.

A versenyhatóság január végén egyébként engedélyezte, hogy a Media Markt Retail Coopera­tion Kereskedelmi Kft. a jövőben kilenc Tesco hipermarketen belül saját boltrészt alakítson ki.

A tervek szerint a Pesti úti áruház mellett egy veszprémi, egy soproni, egy bajai, egy esztergomi, egy szekszárdi, egy dunaújvárosi, egy kaposvári és egy tatabányai Tesco hipermarket eladóterén belül építenének ki szakosított boltokat.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018