eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels

Ötven új autó eltűnt a piacról

A dízelbotrány utóhatása: 40-50 különféle személyautót nem lehet jelenleg megrendelni Magyarországról, köztük számos népszerű modellt.

Egyik napról a másikra megtizedelődött az új személyautók kínálata Magyarországon. Néhány modell teljesen eltűnt a piacról, míg más népszerű autókból csak néhány változatot rendelhetnek meg jelenleg a vevők. Kiskocsik, kompaktok, szedánok és szabaidő-autók egyaránt találhatók a hiányzók között, benzines és dízel motoros változatok, kézi és automata váltósok szintén, nincs kivétel - írja a Vezess.hu.

Az ok egyszerű: a három éve a világ járműiparát felforgató dízelbotrány egyik következményeként új, a korábbinál szigorúbb fogyasztás-mérési vizsgálatokon kell átesni minden egyes márka minden egyes járművének, csakhogy az új WLTP-szabvány teljesítéséről egyelőre nincs minden autónak típusbizonyítványa. Márpedig amelyiknek még hiányzik a papír, és ameddig hiányzik, azt szeptember 1-től ki kell venni a kínálatból.

A Vezess megkérdezte 20 márka importőrét, hogy jelenleg milyen modelljeik nem rendelhetők meg Magyarországról a WLTP miatt? Tizenhat márka képviselői válaszoltak a lapnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×