eur:
393.79
usd:
367.73
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Frankfurt, 2018. január 29.2017. augusztus 2-án Frankfurtban készített kép egy dízel Volkswagen kipufogóiról. Német újságok 2018. január 28-i beszámolói szerint a Volkswagen, a Daimler és a BMW által alapított és időközben már megszűnt, a szállítási szektor környezeti és egészségügyi helyzetével foglalkozó európai kutatócsoport (EUGT) megbízásából az aacheni Egyetemi Kórház egyik intézete 25 emberen tanulmányozta a dízel üzemanyag füstjében lévő egyik gáz, a nitrogén-dioxid (NO2) hatását. (MTI/AP/Michael Probst)
Nyitókép: Michael Probst

Nagy változás jöhet az autópiacon

A járművek tényleges közúti használatát a korábbinál pontosabban modellező és az ősszel bevezetésre kerülő új emissziósérték-mérési eljárás meg fogja hosszabbítani az új járművek leszállítási idejét Günther Kerle, az osztrák autóimportőrök szakmai szervezetének szóvivője szerint.

Az engedélyezés az új rendszerben nem a jármű gyártójánál történik majd, hanem a feladat elvégzésére jogosult intézeteknél, amelyeknél a meglévő mérőállomások már hosszú időre előre le vannak foglalva.

Az új forgalombahelyezési követelmények bizonytalan helyzetbe hozták a vásárlókat - mondta Günther Kerle. Rámutatott:

"mivel minden egyes modell tesztelésére nincs időben lehetőség, a kereskedők egyes esetekben még a vételárról sem tudják pontosan tájékoztatni a vevőket".

Minden egyes modell különböző felszerelésű, újabb és újabb variánsait ugyanis ismételten méréseknek kell alávetni. A jármű fogyasztása alapján kalkulált adót az első forgalomba helyezéskor kell fizetni, annak pontos összegét pedig a fogyasztással szorosan korreláló szén-dioxid-kibocsátás alapján kalkulálják.

Szeptember elsejétől az újonnan forgalomba helyezett járműveknek a típusengedély megszerzéséhez a valós forgalmi körülményeket a korábbinál jobban modellező WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) károsanyag-kibocsátást mérő eljáráson kell átesnie.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×