eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kecskeméten készült Mercedes kompakt személyautók a Mercedes-Benz gyárában 2016. május 24-én. A gyár több mint 180 ezer legyártott járművel húsz százalékos növekedést ért el 2015-ben.
Nyitókép: Ujvári Sándor

Fontos mérföldkőhöz ért a kecskeméti Mercedes-gyár

Elkészült az egymilliomodik autó a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában. Erről és a májusban bejelentett bővítésről is beszélt az InfoRádiónak Ludvig Orsolya, a gyár kommunikációs igazgatója.

Ezt a mennyiséget a gyár 2012 tavasza óta tartó fennállása alatt, mintegy 6,5 év alatt érte el. A legelső modell – az azóta megszüntetett – D-osztály volt, az egymilliomodik pedig egy A-osztályú autó – moöndta Ludvig Orsolya.

A Mercedes legnagyobb piacai az Egyesült Államok, Kína és Németország; a CLA és CLA Shooting Brake kizárólag a kecskeméti üzemben készül, innen viszik a világ több mint 100 országába.

Év végére vagy jövő év elejére előreláthatóan elkészül az új festőüzem, 2020-ban pedig már termelni is fog. A többi épület alapjai már készülnek, a területrendezés pedig lezárult – mondta a fejlesztésekről a kommunikációs vezető. Lesz új présüzem, karosszériaüzem és összeszerelő-üzem is. 2019 végére befejezik az építkezést, 2021 elején pedig beindul a termelés.

Az új üzem a Daimler cégcsoport legmodernebb, flexibilis gyártásra képes gyártósora lesz.

"Gyakorlatilag bármilyen Mercedes-személyautót fogunk tudni gyártani” - hangsúlyozta Ludvig Orsolya.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×