INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 20. vasárnap
Friderika

mercedes

gyár

kecskemét

Kecskeméten készült Mercedes kompakt személyautók a Mercedes-Benz gyárában 2016. május 24-én. A gyár több mint 180 ezer legyártott járművel húsz százalékos növekedést ért el 2015-ben.

Fontos mérföldkőhöz ért a kecskeméti Mercedes-gyár

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó

Elkészült az egymilliomodik autó a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában. Erről és a májusban bejelentett bővítésről is beszélt az InfoRádiónak Ludvig Orsolya, a gyár kommunikációs igazgatója.

Ezt a mennyiséget a gyár 2012 tavasza óta tartó fennállása alatt, mintegy 6,5 év alatt érte el. A legelső modell – az azóta megszüntetett – D-osztály volt, az egymilliomodik pedig egy A-osztályú autó – moöndta Ludvig Orsolya.

A Mercedes legnagyobb piacai az Egyesült Államok, Kína és Németország; a CLA és CLA Shooting Brake kizárólag a kecskeméti üzemben készül, innen viszik a világ több mint 100 országába.

Év végére vagy jövő év elejére előreláthatóan elkészül az új festőüzem, 2020-ban pedig már termelni is fog. A többi épület alapjai már készülnek, a területrendezés pedig lezárult – mondta a fejlesztésekről a kommunikációs vezető. Lesz új présüzem, karosszériaüzem és összeszerelő-üzem is. 2019 végére befejezik az építkezést, 2021 elején pedig beindul a termelés.

Az új üzem a Daimler cégcsoport legmodernebb, flexibilis gyártásra képes gyártósora lesz.

"Gyakorlatilag bármilyen Mercedes-személyautót fogunk tudni gyártani” - hangsúlyozta Ludvig Orsolya.

Nyitókép: Ujvári Sándor

Kapcsolódó hang

Fontos mérföldkőhöz ért a kecskeméti Mercedes-gyár
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018