eur:
394.39
usd:
371.36
bux:
66912.35
2024. április 16. kedd Csongor
Lakástakarék: hiába kötöttek a feltételek, lehet pénzt bukni rajta

Lakástakarék: hiába kötöttek a feltételek, lehet pénzt bukni rajta

A megtakarítási piacon az egyik legjobb megoldást jelentik az akár 10-12 százalékos hozamot garantáló lakás-takarékpénztári megtakarítások, de nem mindegy, hol kötjük a szerződést.

A magas hozam a 30 százalékos, maximum évi 72 ezer forintos állami támogatásnak köszönhető. Jelenleg négy pénzügyi szolgáltatókínál lakás-takarékpénztári konstrukciókat, és bár kötött a szabályozás és az állami támogatás is rögzített, mégis akadnak különbségek közöttük, amiket érdemes figyelembe venni - írta a BankRáció.hu elemzése alapján a profitline.hu.

A lakás-takarékpénztári konstrukcióknál a havi 20 ezer forintos befizetésnél lehet maximalizálni az állami támogatást. Az egyik legrövidebb futamidő - 46-49 hónap esetében - a saját befizetések összege 920-980 ezer forint, ehhez jön a 276-294 ezer forintos állami támogatás, valamint a betéti kamat, így a futamidő végén 1,2-1,3 millió forint gyűlik össze, ami éves szinten 11-12 százalékos gyarapodást jelent. Ráadásul a lakás-takarékpénztáron keresztül felhalmozott összeg kamatadó-mentesnek számít.

Elsősorban a szerződéskötési díjban lehetnek eltérések, márpedig a lakástakarékok történetében volt példa több 10 ezer forintos, akár 60-80 ezer forintos díjra is, ami az éves állami támogatást akár teljes egészében elviheti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Kijev közben elutasította azt az amerikai kérést, hogy ne támadjanak orosz olajfinomítókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×