eur:
393.79
usd:
365.13
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Meglepő fordulat a bolti nejlonzacskók ügyében

Meglepő fordulat a bolti nejlonzacskók ügyében

Mégsem emelné a kormány a műanyag tasakok környezetvédelmi termékdíját.

A Földművelésügyi Minisztérium egy jogszabály-módosítással emelte volna a reklámhordozó papírok, valamint a műanyag bolti zacskók környezetvédelmi termékdíját. Előbbi esetében kilónként 114 forintra nőtt volna a díj az eddigi 85 forintról. A zacskók esetében konkrét díjemelésre nem került volna sor, de a termékek tervezett átsorolása miatt a műanyag bolti zacskók egy jóval nagyobb közteherrel sújtott kategóriába kerültek volna.

A parlamenti vita során a törvényalkotási bizottság egy olyan javaslattal állt elő, hogy inkább ne változzon semmi a díjra vonatkozó törvényi feltételek közül. Azzal indokolják a földművelésügyi tárca szándékaival szemben álló módosítást, hogy az Európai Unióban éppen folyamatban van egy hulladékgazdálkodási koncepció kidolgozása, és felesleges lenne elébe menni az eseményeknek - írja az mfor.hu.

Az Európai Bizottság a "körkörös gazdaságról" szóló jogszabály-csomag keretében kezdeményezte a hulladékgazdálkodási szabályozás elveinek, fogalmainak, főbb rendelkezéseinek, illetve a tagállamokat érintő hulladékgazdálkodási célkitűzések módosítását. A csomag elfogadására azonban még nem került sor. Ezért az a döntés született, hogy addig ne emeljék a hulladékgazdálkodási célú fizetési kötelezettségeket, mert lehet, hogy ezek később indokolatlan többletterheket jelentenek majd a nemzetgazdaság szereplőinek.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×