eur:
395.46
usd:
372.4
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Foglalkozik a jegybank a Reálszisztéma engedély-visszavonásával

A Reálszisztéma Értékpapír-forgalmazó és Befektető Zrt.-nél végzett eddigi felügyeleti vizsgálat szerint a pénzügyi eszközök és pénzeszközök az ügyfelek rendelkezésre állnak, a jegybank - a társaság kérelmére megindult - eljárás keretében vizsgálja a tevékenységi engedély visszavonásának lehetőségét - nyilatkozta Binder István, a jegybank felügyeleti szóvivője.

A szóvivő felidézte, a társaság legutóbbi közgyűlésén döntött arról, hogy rendezett körülmények között kivonul a piacról. Az MNB akkor vonja vissza a Reálszisztéma tevékenységi engedélyét, ha a Reálszisztéma értékpapírcége az ügyfeleivel szemben fennálló elismert kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tett vagy a szerződéseinek teljesítését más befektetési szolgáltató átvállalta.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a társaságnál folytatott célvizsgálata során 2015. november 4-én felügyeleti biztosokat rendelt ki a Reálszisztéma értékpapírcégéhez irányítási problémák miatt - idézte fel a szóvivő. A felügyeleti biztosok átvették a társaság irányítását (a jogszabály szerint a menedzsment, és nem a tulajdonosok jogkörét), és gondoskodtak a megfelelő működésről.

A jegybank eddigi vizsgálatai szerint a Reálszisztéma értékpapírcégénél nem tűnt el az ügyfelek pénze, ugyanakkor a közelmúltban erről megjelent híresztelések alkalmasak voltak a befektetők és a közvélemény megtévesztésére. Ezzel szemben az MNB eddigi vizsgálatai, illetve a kirendelt felügyeleti biztosok megállapították, hogy a Reálszisztéma értékpapírcégénél az ügyfeleinek befektetései rendelkezésre állnak - szögezte le a jegybank felügyeleti szóvivője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 17:01
×
×
×
×