eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Mikor költhetjük el a magán-nyugdíjpénztári reálhozamunkat?

Legkésőbb június 11-ig átadja az Államadósság Kezelő Központnak az ING Magánnyugdíjpénztár a volt tagok vagyonát - mondta el a társaság igazgatótanácsának elnöke. Borza Gábor hozzátette: a reálhozamot legkésőbb augusztus végéig minden volt tag megkapja.

Az ING Magánnyugdíjpénztár Igazgatótanácsának elnöke az InfoRádiónak elmondta: június 10-én vagy 11-én adják át az egykori tagok vagyonát az Államadósság Kezelő Központnak - mintegy 500 milliárd forintos értékpapír-állományról van szó.

Az ING az abszolút transzparens befektetéseket részesíti előnyben, és mivel ingatlanbefektetése sem volt, nem lesz gond az átutalással - fogalmazott Borza Gábor, aki hozzátette: azoknak az ügyfeleknek, akik végig az ING-nél voltak és egyenletesen fizették a tagdíjat, nyolc-kilenc százalék lehet a reálhozamuk, ami nagyon jó eredménynek számít. Azok, akik 2006-2007-ben léptek be, valamivel alacsonyabb reálhozamra számíthatnak.

Nagyon magas lehet a reálhozama annak, aki több pénztárnál is tag volt, és szerencsésen váltott, de ha nem volt szerencsés, akkor akár negatív is lehet a végső mérlege.

Amint lehet, visszakérjük a pénzt az Államadósság Központtól, és amilyen gyorsan csak tudjuk, továbbutaljuk azt a volt tagoknak - ígérte az igazgatótanács elnöke, aki hozzátette: egyszerű dolguk lesz azokkal, akik megadták a bankszámlaszámukat, mert a banki rendszerek fel vannak készülve, hogy akár több tízezres utalást fogadjanak.

A postai utalásoknál meg kellett szervezni a logisztikát; azt, hogy az utalványcsekkek hogyan jussanak el a postára. Azok esetében, akik nem jól adták meg a lakcímüket, az államhoz utalják a reálhozamból járó pénzt.

Borza Gábor szerint az első kör augusztusban lezárul, de utólagos munkák még szeptemberben is várhatók. Azt remélik, hogy kora ősszel befejeződik a reálhozamok átutalásának a folyamata. 

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×