eur:
399.4
usd:
363.8
bux:
74306.62
2024. október 8. kedd Koppány

Uniós szabályt sért a Péti Nitrogénműveknek tavaly nyújtott állami támogatás

Sérti az európai uniós szabályokat a Péti Nitrogénműveknek tavaly nyújtott állami támogatás egy része - állapította meg szerdán kiadott állásfoglalásában az Európai Bizottság.

Mélyreható vizsgálatát követően az uniós végrehajtó testület megállapította, hogy "a Magyar Fejlesztési Bank által nyújtott mintegy 88 millió euró összegű és állami kezességvállalással fedezett hitelek jogellenes állami támogatást jelentenek". "A támogatást, amelyet Magyarország nem jelentett be, ugyanakkor összeegyeztethetőnek találták a bizottság gazdasági válságra vonatkozó ideiglenes szabályaival".

"Az államnak fizetett ellentételezés mértéke azonban nem volt megfelelő, így az államnak a támogatás egy részét vissza kell fizettetnie" - áll a bizottság közleményében, amely szerint a pontos visszatérítendő összeget a magyar hatóságoknak kell kiszámítaniuk.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Strasbourgban: az EU-nak változnia kell - cikkünk frissül

Orbán Viktor Strasbourgban: "az EU-nak változnia kell" - cikkünk frissül

Kedd délután órákon át faggathatják újságírók a magyar miniszterelnököt egy nappal azelőtt, hogy bemutatja Magyarország EU-elnöki programját a plenáris ülésen. Szólt a gazdasági versenyképességi megoldási terveiről, illetve a migrációs javaslatról. Szorgalmazta a schengeni csúcs létrehozását és a háború lezárása felé is javasolt lépéseket. Tartson velünk, cikkünk folyamatosan frissül!

Amerika egy hónap múlva választ: országosan Kamala Harris vezet, de Donald Trumpé a fontosabb részsiker

Csizmazia Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa szerint idén is hatalmas jelentősége lehet a nyolc úgynevezett csatatérállamnak, mivel hibahatáron belül vezet a demokrata vagy épp a republikánus elnökjelölt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×