eur:
389.09
usd:
364.04
bux:
68080.25
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A Wizz Air átlagosan 8 százalékkal csökkentette árait

A WizzAir diszkont légitársaság a nyár végétől átlagosan nyolc százalékkal csökkentette jegyárait az utasforgalom bővítése érdekében - közölte Kázmér Natasa a WizzAir szóvivője

A szóvivő magyarázata szerint a gazdasági válság miatt az iparágban általában csökken az utasszám. Ennek ellenére a légitársaság minden bizonnyal eléri az egymilliós számot a ferihegyi bázisán,ahogyan azt 2009-re tervezték. Az első nyolc hónap forgalma alapján a terv teljesülni látszik - fűzte hozzá a szóvivő.

A WizzAir 26 Airbus A320-as repülőgépet üzemeltet összesen 11 bázisról, amely Magyarország mellett Lengyelországban, Bulgáriában, Romániában, Ukrajnában és Csehországban van.

Váradi József, a légitársaság vezérigazgatója a június végén sajtótájékoztatón elmondta: az elmúlt 12 hónapban 6,5 millió utast szállított a cég. A legnagyobb bázisuk továbbra is Lengyelország,gépeik több mint 130 útvonalon repülnek, a flotta 25 repülőgépből áll.

Hangsúlyozta, hogy a Wizz Air fejlődése töretlen volt az elmúlt években, az idén 7,5 millió utassal számolnak a tavalyi 5,9 millióval szemben.

Váradi József szerint a WizzAir ma a legnagyobb légitársaság Kelet-Közép-Európában az utasszám alapján. Magyarországon a diszkont piacon 45,6 százalékos a cég részesedése, hasonló az arány Lengyelországban, és ennél is jobb, 60 százalék feletti Bulgáriában, illetve 93,4 százalék Ukrajnában. Hozzátette: amelyik piacra belépett a légitársaság, ott 3-4 év alatt piacvezetővé vált.

A vezérigazgató ismertetése szerint a válság ellenére elkönyvelt növekedés az "ultra low cost" modellnek, a leginkább költségtakarékos működésnek köszönhető. A WizzAir üzleti modellje sikeres,ezért agresszíven csökkentik az árakat tovább, az üzemeltetési költségekkel együtt - mondta.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 15:53
×
×
×
×