eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megadóztatná a kormány az adóparadicsomokba mentett jövedelmeket

Törvénymódosításokat tervez a kabinet az adóparadicsomokba menekített jövedelmek megadóztatása érdekében. A kormányszóvivő tájékoztatása szerint azt a máshol már működő szabályt szeretnék bevezetni, amely alapján az adóparadicsomban alapított - magyar vállalkozás tulajdonában lévő - cég jövedelmét fel kell tüntetni a hazai vállalkozás adóbevallásában is, és meg kell fizetni utána az adót.

 Szollár Domokos hangsúlyozta: az új szabályok szerint december 31-én megszűnik az amnesztia, vagyis csak addig lehet kedvezményes, 10 százalékos adózással hazahozni a külföldre vitt vagyont.

Hozzátette: a 2010-es adócsomag része az is, hogy a külföldre utalt kamat, jogdíj és szolgáltatási díj kifizetésekre 30 százalékos forrásadót vezetnének be, valamint az ingatlannal rendelkező hazai társaságban részesedő külföldinek is adóznia kellene Magyarországon a részesedés eladása után.

A szóvivő hozzátette: a tervezett jogszabályban pontosítanák az offshore cég megnevezést és az érintett tevékenységek körét.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×