eur:
387.71
usd:
357.04
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Az FHB Jelzálogbank nem fizet osztalékot

Más pénzintézetekhez hasonlóan nem fizet osztalékot az FHB bankcsoport - erről döntöttek a tulajdonosok a keddi közgyűlésen. Az FHB jelzálogbank vezérigazgatója terveikről azt mondta: 2009-ben is hasonló eredményt akarnak elérni, mint 2008-ban, és a részvényesi vagyon 20 százalékos növekedését is célul tűzték.

Az FHB sem fizet osztalékot a részvényeseknek. Gyuris Dániel, az FHB Jelzálogbank vezérigazgatója azt mondta az InfoRádiónak, azért döntöttek így, mert a mai válságban a tulajdonosoknak is áldozni kell azért, hogy a javuló időszakban megfelelő tőketartaléka legyen a hitelintézetnek.

A 10 százalékos szavazati korlátot itt éppen eltörlik, míg nemrégen az OTP épp bevezetni akarta ezt. Az állammal megkötött és a közgyűlésen is elfogadott állami osztalékelsőségi tőkeemelés mellett megjelenő, különleges vétójoggal rendelkező "D" részvényosztály beépülése a bank alapszabályába jelentős védőernyőt biztosít, hiszen a 75 százalékos kérdésekben az államnak vétójoga van - indokolta ezt Gyuris Dániel.

Hozzátette: emellett hiszik azt, hogy a bank mai részvényárfolyama messze nem tükrözi a a bank tényleges értékét.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×