eur:
387.02
usd:
356.44
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

2009 sem lesz rossz év az FHB-nál

Nem fizet osztalékot az FHB 2008 évi eredmény után, ami alapvetően a válságnak, a tőkepozíció erősítésének, illetve a PSZÁF kérésének köszönhető- mondta Spéder Zoltán, elnök a társaság mai közgyűlésén. Az FHB mai közgyűlésén az igazgatóság nagy vonalakban ismertette a 2009. évi terveket. Az FHB 2009-ben negyedévente, gördülő módon tervezi a jövőt, így egészen konkrét, részletes tervek nem hangzottak el, ugyanakkor 2009-re az igazgatóság megfogalmazta elvárásait.

Az elvárások szerint a részvényesi vagyon 20 százalékos növelése a cél, az eredmény nem lehet kevesebb, mint 2008-ban (nagyságrendileg), kiadás-bevétel mutató nem haladhatja meg az 50 százalékot, a saját hitelállományt (a 2008 év végi) szinten kell tartani, miközben a KKV üzletág piacra lépése ebben döntő lehet.

Gyuris Dániel, az FHB vezérigazgatója elmondta, hogy a bank hitelportfóliója nem romlott tavaly ősz óta, a nem teljesítő hitelek aránya 3 százalék alatt van. Mivel a vezetői részvényjuttatási program (amúgy szigorú) feltételei nem teljesülnek, a vezetők nem kapnak részvényt, így a jövedelmük mintegy 30 százalékkal csökkent.

Az FHB mai közgyűlése egyébként már az első körben határozatképes volt, a részvényesek több mint 51 százaléka jelent meg a rendezvényen, amelynek egyik fontos határozata volt, hogy eltörölték a 10 százalékos szavazati korlátot (ami a B sorozatú részvények és az állami alárendelt tőke miatt nem tekinthető különösen meghatározó döntésnek, s amúgy is csak az állam tulajdonrész csökkenése utáni állapotot volt hivatott kezelni).

A közgyűlésen átvezették az alapszabályban a stabilizációs törvény keretében megjelenő állami tőke okozta változásokat, amelyek legfontosabb eleme, hogy megjelent a C sorozatú osztalékelsőbbségi, nem szavazó, illetve a D sorozatú bizonyos kérdésekben vétójogot biztosító részvényosztály.

Az FHB mai közgyűlésén nem történt változás az igazgatóságban, nem volt sem visszahívás, sem új jelölés.

A felügyelőbizottságban azonban történt változás, Kék Mónika lemondott tagságáról (a Portfolio.hu már tegnap tudósított, hogy távozik a PM-ből), helyére a PM Lantos Csabát jelölte. Lantos Csaba - egy jó hangulatú bemutatás és szavazás után- természetesen megkapta a támogatást a közgyűléstől.

A közgyűlés jó hangulatban és jelentős egyetértésben telt, a részvényesek csaknem az összes napirendi pontot 100% közeli többséggel szavazták meg. A jelek alapján a részvényesek erőteljesen támogatják az igazgatóság munkáját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×