eur:
389.58
usd:
362.76
bux:
68012.06
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Világbank maradásra buzdítja a Kelet-Európában működő nyugati bankokat

A Világbank tárgyalásokat folytat a Kelet-Európában tevékenykedő nyugati bankokkal arról, hogy ne vonuljanak ki a térségből - mondta a Világbank elnöke az olasz Corriere della Sera című lapnak.

Robert Zoellick elmondta, a Világbank, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank(EBRD), az Európai Beruházási Bank(EIB) a kormányok bevonásával mind azon dolgozik, hogy biztosítsák, ezek a pénzintézetek ne vonják ki tőkéjüket a térségből.

Zoellick felhívta a figyelmet arra, hogy ha a bankokra valóban nyomás nehezedik tőkéjük repatriálására, akkor az nemcsak az érintett országokra, de a bankokra nézve is negatív következményekkel járhat: ha a bankok kivonulnak Kelet-Európából, akkor jelentős összegű leírásokra, és tetemes veszteségekre kényszerülnek.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×