eur:
389.11
usd:
360.57
bux:
68019.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Minimális mínuszban nyitott a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 39,16 pontos csökkenéssel, 10.215,20 ponton nyitott pénteken.A csütörtöki záró értékéhez képest 0,38 százalékkal gyengült.

Tőzsdenyitás után az OTP részvényeinek ára 0,8, a MOL-é 1,1 százalékkal gyengült. A Magyar Telekom papírjainak ára 0,6, a Richteré 1,4 százalékkal csökkent, az Egisé nem változott.

A MOL részvények célárfolyamát igen jelentős mértékben, 20.680 forintról 12.532 forintra csökkentette a Credit Suisse mai régiós olajipari elemzésében - írta a portfolio.hu.

Az árfolyamok gyengülésére számítanak pénteken a BÉT-en az MTI által megkérdezett részvénypiaci elemzők, a visszaesés mértéke a külföldi hangulattól függ.

Blahó Levente, a Raiffeisen Bank Zrt. elemzője a kereskedés elején "oldalazást" valószínűsített, a nap hátralévő részében pedig a külföldi piacok hangulata határozhatja meg az árfolyamok irányát. Fontos makrogazdasági adatra nem vár piac - mondta. Hozzátette, hogy a Fed szerdai, a likviditás bővítésére tett bejelentését ugyan pozitívan fogadták a befektetők, a lelkesedés azonban csak egy napig tartott.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője pesszimistábban ítélte meg a kilátásokat. A BUX a pozitív nemzetközi hangulatban is alulteljesítő volt, így a rali elmúltával nagy valószínűséggel csökkennek az árfolyamok a BÉT-en - mondta.

Hozzátette: ha a külföldi hangulat erősen romlik és a nemzetközi tőzsdeindexek jelentősebb veszteséget szenvednek el, a BÉT-en akár drasztikus mértékű árfolyamesés is lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×