eur:
388.9
usd:
363.08
bux:
68275.9
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A lízingpiacot sem kíméli a válság

A lízingpiacot sem kíméli a pénzügyi, gazdasági válság. "Tavaly a Magyar Lízingszövetség cégei által regisztrált forgalom másfél százalékkal csökkent 2007-hez képest" - mondta a szövetség elnöke.

Mészáros György hozzáette: a tagvállalatok 2007-ben mintegy 1220 milliárd forint összegben finanszíroztak lízingelt termékeket, autókat, miközben a támogatott összeg 1203 milliárd forintra csökkent.

A szövetség elnöke hangsúlyozta: különösen nagy volt a visszaesés a tavalyi utolsó negyedévben, amikor a hazai lízingpiac 26 százalékos csökkenést mutatott.

Szólt arról is, hogy az előrejelzések szerint az idén tovább szűkül a piac, az új eszközök értékesítésénél akár 30 százalékos visszaesés is bekövetkezhet.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×