eur:
387.93
usd:
361.54
bux:
68928.37
2024. május 9. csütörtök Gergely

Goldman Sachs: az IMF "nem fog kemény feltételeket szabni" Magyarországnak

Londoni elemzők szerint várhatóan nem szab kemény feltételeket a Nemzetközi Valutaalap a Magyarországnak nyújtandó finanszírozáshoz.

A Goldman Sachs globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlege azt közölte: Budapest várhatóan úgynevezett elővigyázatossági megállapodást köt majd a Valutaalappal a befektetői bizalom erősítése érdekében.

A szakértők úgy vélik: az IMF Magyarország esetében várhatóan nem ragaszkodik majd további nagyarányú költségvetési megszorításokhoz, miután a szükséges menetrendet megszabja az érvényes uniós konvergencia-program.

Az elemzők azt tartják valószínűnek, hogy olyan szerkezeti jellegű intézkedéseket kérnek majd, mint például a költségvetési kiadási plafon törvénybe iktatása.

A JP Morgan pénzügyi szolgáltató csoport elemzésében azt írta: Magyarország szükség esetén 12 milliárd dollár kölcsönt is kaphat az IMF-től, és mindez elegendő lesz a rövid távon esedékessé váló külső kötelezettségek fedezésére.

Címlapról ajánljuk
Kormányinfó: nagy megállapodások Kínával, a bejelentés fél hatkor jön

Kormányinfó: nagy megállapodások Kínával, a bejelentés fél hatkor jön

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a hétközi kormányülés döntéseiről számolt be. A fő téma Hszi Csin-ping budapesti látogatása volt, de a miniszter beszélt arról, hogy a NATO ukrajnai missziójában Magyarország nem akar részt venni. Szó esett a csok plusz program állásáról, Magyar Péter politikai szerepéről és a kórházi várólistákról is.

A kínai elnök már az Oroszlános udvarban

Katonai ceremóniával fogadták Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát csütörtökön a budai Vár Oroszlános udvarában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×