eur:
388.96
usd:
363.5
bux:
68113.22
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Elektronikus útdíjfizetés: legfeljebb két év a bevezetésig

A Fidesz azt szeretné, ha a kormány visszavonná az elektronikus útdíj-fizetési rendszerről szóló javaslatát, mivel a terv átgondolatlan. Az MSZP úgy látja, hogy a közbeszerzési eljárás kiírása előtt nem kell a szabályozás minden részletet kidolgozni.

Barsiné Pataky Etelka, a Fidesz európai parlamenti képviselője az InfoRádióban elmondta: az ellenzéki párt a javaslat visszavonását kéri.

Nem lehet tudni, hogy a kormány miért akarja bevezetni a rendszert, milyen célt akar elérni - mondta a politikus.

Barsiné Pataky Etelka kifogásolta, hogy a kormány nem határozta meg a részleteket, így a stratégia megalkotását ráhagyja a pályázókra.

Szántó János szocialista képviselő csodálkozásának adott hangot, amiért a Fidesz nem támogatja az uniós előírásoknak megfelelő javaslatot.

Nagy baj lenne, ha egy közbeszerzési határozatban olyan feltételeket írnánk elő, amelyek minden technikai paramétert meghatároznának, így nem hagynának kellő szabadságot a pályázóknak - tette hozzá.

Utalt arra is, hogy a különböző tarifakedvezményeket is csak az uniós irányelvek alapján lehet majd kidolgozni.

A tervek szerint a 12 tonnánál nehezebb tehergépjárművek úthasználat-arányos díjfizetését legkésőbb 2009 elejétől vezetik be a közutakon.

Hanganyag: Póth Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×