eur:
392.38
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Megkezdődött a sztrájk az atomerőműben

Megkezdődött a tényleges sztrájk a Paksi Atomerőműben. Berkes Sándor, a Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke elmondta: a Magyar Villamos Művek Zrt. engedélye alapján reggel és este 6 órától 30-30 percre csökkenthetik a 3-as blokk teljesítményét 20 megawattal.

Az érdekképviselet hétfőn reggeltől hirdetett 72 órás munkabeszüntetést, de a villamosipari nagykereskedő MVM Zrt. - a villamosenergia-ellátás biztonsága miatt - akkor nem engedélyezte a termelés tervezett 5 százalékos mérséklését.

A március 1-jén kezdődött bértárgyalásokon a szakszervezet 15 százalékos bérfejlesztést követel a műszakos munkavállalók részére.

A Paksi Atomerőmű menedzsmentje az eddigi 5 százalékos átlagkereset-növekedés és az ezen felüli, csaknem 1 millió forintos éves szociális és jóléti juttatás helyett újabb ajánlatot tett a dolgozóknak. A bértárgyalások ma folytatódnak.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×