eur:
382.02
usd:
353.72
bux:
58424.86
2023. december 7. csütörtök Ambrus

BorsodChem: idén 200 milliárdos árbevétel

A BorsodChem Rt. az idén 200 milliárd forintot meghaladó konszolidált árbevételt vár a tavalyi 173,64 milliárd forinthoz képest, elsősorban a gyártókapacitások bővülése nyomán.

Kovács F. László a kazincbarcikai vegyipari vállalatcsoport vezérigazgatója elmondta, hogy az árbevétel múlt évi 17,6 százalékos növekedésével szemben, az idén 20 százalékos bővülést várnak.

A vezérigazgató az üzemi szintű nyereségben és a kamatfizetés, adózás és értékcsökkenés előtti eredményben (EBITDA) is a tavalyinál jobbat vár, de az emelkedés mértékét nem közölte.

Az üzemi szintű nyereség tavaly 42 százalékos éves növekedéssel elérte a 16 milliárd forintot, az EBITDA pedig 30 százalékkal 26,7 milliárd forintra nőtt. Az árbevétel arányában 15 százalék körüli EBITDA mutatóval már a világ legjobb vegyipari cégei között van a BorsodChem - mondta a vezérigazgató.

Az idén a Borsodchem 25,6 milliárd forintot szán beruházásokra, a múlt évi 49 milliárd forinttal szemben.

Címlapról ajánljuk

Nacionalistából lett Putyin-hívő a megölt ukrán politikus

Az ukrán biztonsági szolgálat magára vállalta egy Oroszországba menekült, Moszkva-párti volt ukrán képviselő meggyilkolását. A köpönyegforgató és bizarr politikai karriert befutott Ilja Kivát egy Moszkva-környéki faluban találták holtan, néhány órával azután, hogy felszólította Zelenszkij elnököt: kövessen el öngyilkosságot.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×