eur:
390.18
usd:
365.31
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

Fontos dolgot fognak megkérdezni gazdáiktól az androidos telefonok

Hamarosan az első beállításkor alapértelmezett keresőt és böngészőt kell választaniuk a felhasználóknak.

A Google a digitális piacokról szóló uniós jogszabálynak (DMA) tesz eleget az új választóképernyőkkel - írja a HVG.

Az első ilyen választás az operációs rendszer alapértelmezett keresőjére fog vonatkozni - ez eddig a Google volt, mostantól azonban gyakorlatilag bármi választható lesz már a készülék beállításakor.

Az Android véletlenszerű sorrendben ajánlja majd fel a lehetőségeket, így akár a Bing, a DuckDuckGo és az Ecosia is lehet a készülék alapértelmezett keresőmotorja.

Második körben muszáj lesz alapértelmezett böngészőt is választani, azaz a Chrome mellett az Edge, az Opera, a Firefox és sok más lehetőség közül is válogathat majd a felhasználó – és le is töltődik, amit kiválasztott, ha az még nincs a készüléken.

A lap megemlíti, hogy a keresőmotor-választással egyébként a Chrome iOS-es és asztali változatának felhasználói is találkozni fognak.

Valamennyire a Google kereső is változni fog a DMA-nak eleget téve, főleg a vásárlás és termék-, szolgáltatás-böngészés során lesz látható néhány módosítás, például, hogy a találatok között még könnyebben megtalálhatók legyenek a keresett dolgok - képekkel, árakkal, az összehasonlító oldalak hangsúlyosabb kiemelésével.

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét
"Egyre kevesebben árulják el..."

A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×