eur:
389.01
usd:
359.45
bux:
66263.18
2024. február 24. szombat Szökőnap
Nyitókép: Pixabay

Fontos dolgot fognak megkérdezni gazdáiktól az androidos telefonok

Hamarosan az első beállításkor alapértelmezett keresőt és böngészőt kell választaniuk a felhasználóknak.

A Google a digitális piacokról szóló uniós jogszabálynak (DMA) tesz eleget az új választóképernyőkkel - írja a HVG.

Az első ilyen választás az operációs rendszer alapértelmezett keresőjére fog vonatkozni - ez eddig a Google volt, mostantól azonban gyakorlatilag bármi választható lesz már a készülék beállításakor.

Az Android véletlenszerű sorrendben ajánlja majd fel a lehetőségeket, így akár a Bing, a DuckDuckGo és az Ecosia is lehet a készülék alapértelmezett keresőmotorja.

Második körben muszáj lesz alapértelmezett böngészőt is választani, azaz a Chrome mellett az Edge, az Opera, a Firefox és sok más lehetőség közül is válogathat majd a felhasználó – és le is töltődik, amit kiválasztott, ha az még nincs a készüléken.

A lap megemlíti, hogy a keresőmotor-választással egyébként a Chrome iOS-es és asztali változatának felhasználói is találkozni fognak.

Valamennyire a Google kereső is változni fog a DMA-nak eleget téve, főleg a vásárlás és termék-, szolgáltatás-böngészés során lesz látható néhány módosítás, például, hogy a találatok között még könnyebben megtalálhatók legyenek a keresett dolgok - képekkel, árakkal, az összehasonlító oldalak hangsúlyosabb kiemelésével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. február 23. 09:11
×
×
×
×