eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
The upset teenage Asian boy is reading alone on his smartphone late at night, caught in the grips of adolescent social media addiction
Nyitókép: Thai Liang Lim/Getty Images

Egyes telefonok sorra adják ki a riasztásokat a Google-alkalmazás miatt

Egy bosszantó hibáról van szó.

Az amerikai szankciók 2019-es bevezetése óta a Huawei telefonokra hivatalosan nem lehet feltelepíteni a Google szolgáltatásrendszerét, erre legfeljebb manuálisan, némi trükközéssel van lehetőség. Akik ezt megtették, újabban egy figyelmeztető üzenetet kapnak arról, hogy a Google (alkalmazás) vírusos - írta külföldi és magyar tapasztalatok alapján a hvg.hu.

A készülékek „TrojanSMS-PA” típusú vírusként jelölik meg a Google appot, amelyet azonnal el kell távolítani, mert szerinte az SMS-eket küld a felhasználó nevében, fizetős szolgáltatásokra regisztrál, valamint ellopja a felhasználók adatait.

Persze a Google alkalmazás nem vírus. A jelenségről a Huawei telefonjaira gyárilag telepített Avast szoftver fejlesztője adott ki közleményt: a cég a biztonsági rendszer tévedéséről ír, hozzátéve, hogy kedden elkészültek a hibát kijavító frissítéssel.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×