eur:
391.02
usd:
366.97
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
napernyő hőség kánikula időjárás nyár napsütés
Nyitókép: Pixabay

Itt az utóbbi idők legjobb időjárási előrejelzése, de a hétvégén még nem teljes az öröm

Egyre melegebb idő várható a következő napokban, minimális felhőzettel. Nem lesz kánikula, de meleg igen. Vigyázni főként a magas UV-sugárzás miatt kell majd, illetve talán a vízhőfokoknak nem örülhetnek még mindenhol a nyaralók.

Pénteken csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést, és csapadék sem valószínű. Az északnyugati, északi szél elvétve megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az Időkép gyűjtése szerint alább néhány vízhőfok-adat csütörtökről, illetve előrejelzés a következő napokra.

  • Lupa-tó (Lupa-tó): 22,8 °C
  • Fertő_tó (Fertőrákos): 18,4 °C
  • Velencei-tó (Agárd): 19,9 °C
  • Balaton (Gyenesdiás): 23,1 °C
  • Balaton (Balatonfenyves): 21,4 °C

Várható időjárás és vízhőfok Balatonfüreden (Időkép):

Várható időjárás és vízhőfok Siófokon (Időkép):

Várható időjárás és vízhőfok Velencén (Időkép):

Várható időjárás és vízhőfok Sarudon (Időkép):

Szombaton napos időre számíthatunk, kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A hajnali 8, 16 fokról délutánra 24 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap napos idő várható, többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Általában nem lesz csapadék, de kicsi eséllyel az északnyugati határszélre besodródhat az Alpokból egy-egy zápor. Mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 11, 18, a maximum 26 és 31 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×