eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Bill Gates, a Microsoft amerikai szoftvergyártó cég alapító elnöke a Világgazdasági Fórum 49. davosi találkozójának nyitónapján, 2019. január 22-én. A névadó svájci nonprofit alapítvány szervezte négynapos tanácskozáson a világ vezető politikai, társadalmi és gazdasági döntéshozói a legégetőbb globális kérdéseket vitatják meg, illetve határozzák meg a jövőre vonatkozó legfontosabb feladatokat.
Nyitókép: MTI/EPA-KEYSTONE/Gian Ehrenzeller

Gigantikus üzletet ütött nyélbe a Microsoft

Candy Crush, Warcraft, Call of Duty - milliók játékai kerülnek új kézbe, a világ harmadik legnagyobb videójáték-forgalmazójává avanzsál a cég – elképesztő vagyonért cserébe.

A Microsoft Corp. megvásárolja az Activision Blizzardot, a világ egyik legnagyobb videójáték-fejlesztőjét. A két cég közös sajtóközleménye szerint a Microsoft 95 dollárt fizet minden Activision részvényért, ami mintegy 45,3 százalékkal magasabb a pénteki záróárfolyamánál. Hétfőn nem volt kereskedés a New York-i tőzsdén. A készpénzes ügylet értéke mintegy 68,7 milliárd dollár.

Az Activision Blizzard és a hozzá tartozó stúdiók olyan játéksorozatok fejlesztői, mint a Call of Duty, a Warcraft, a Diablo, a Candy Crush és az Overwatch. Ezekkel a világ 190 országában mintegy 400 millióan játszanak.

A sajtóközlemény szerint az ügylet megkötésével a videójáték-szolgáltató ágazatban

a Microsoft a harmadik legnagyobb vállalat lesz a bevétele alapján a kínai Tencent és a japán Sony után.

Az Activision vezérigazgatója, Bobby Kotick továbbra is a cég élén marad, közvetlen felettese pedig Phil Spencer, a Microsoft videójátékokért felelős vezérigazgatója lesz.

Az ügylet várhatóan a júliusban induló 2023-as pénzügyi évben zárul le az Activision részvényesei és a hatósági jóváhagyások függvényében. Az ügyletet mindkét cég igazgatósága már jóváhagyta.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×